1000 inscrits a la Cursa Contra el Càncer 2019
1000 inscrits a la Cursa Contra el Càncer 2019.

Prop 800 persones han participat aquest diumenge en la primera edició de la Cursa AECC Gavà en Marxa Contra el Càncer, organitzada per l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona. La prova, amb sortida i arribada a l’estadi de La Bòbila, va comptar amb una única distància de 5 quilòmetres, i un recorregut fins a les barbacoes de La Sentiu que es podia fer poder corrent o caminant.

Aquesta carrera solidària neix amb una doble la finalitat: fomentar la pràctica de l’esport entre totes les persones i recollir fons en la lluita contra aquesta malaltia i en ajudes directes als pacients i familiars. L’activitat pretén convertir-se en una cita anual ineludible per a tots els amants de l’esport que, a més, vulguin posar el seu granet de sorra en la lluita contra el càncer. Els diners recaptats amb aquesta acció seran destinats íntegrament a la recerca oncològica, a la lluita contra el càncer i a ajudes directes als malalts i a les seves famílies.

Des de la delegació local, el seu president, Jose Luis del Val, ha agraït “tot el suport rebut i la bona participació, ja que segons admet “no esperàvem, ni de bon tros, que aquesta xifra tan important. Estem molt contents i tenim moltes ganes de continuar treballant”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, també va participar en la marxa, un esdeveniment que va qualificar de “gran èxit”. Sánchez va agrair “la tasca dels voluntaris i la implicació dels centenars de persones que no han dubtat en sumar-se a una causa molt important, que requereix de la solidaritat de tots i totes amb la investigació i amb els malalts i les seves famílies. L’alcaldessa va lloar també “l’empenta de la recentment constituïda nova junta de l’AECC de Gavà i els va expressar “el suport i desig que “l’activitat pugui consolidar-se i créixer cada vegada més”.

En categoria masculina, el vencedor de la cursa ha sigut Javier Catalina, amb un temps de 21’22”, seguit de Javier Macias (21’43”) i Enrique Muñoz (21’56”).

En categoria femenina la guanyadora ha sigut Ana Rosalia Valle, amb un temps de 24’52”. Carmen Cañadias (26’45”) i Núria Anducas (27’16”) han completat el podi.

Sobre l’AECC

L’AECC és l’entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 66 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Espanya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari.

L’AECC integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar a les persones afectades i finançar projectes de recerca oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. Avui en dia, és l’entitat social que més fons destina a investigar el càncer amb 56 milions d’euros destinats a 334 projectes en desenvolupament des de 2011. Estructurada en 52 Seus Provincials, i present en més de 2.000 localitats espanyoles, compte amb més de 23.371 persones voluntàries, 317.399 socis i 845 professionals. Durant el 2017, l’AECC ha atès a 429.390 persones afectades per la malaltia.

L’AECC de Barcelona, amb seu a Travessera de les Corts, 268 (Barcelona), gestiona els seus propis recursos destinats a programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d’actuació. L’AECC de Barcelona és present actualment en més de 90 municipis de la província.

Els objectius principals de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer són: el suport al malalt de càncer i la seva família; la prevenció del càncer i la promoció de la salut; el foment de la recerca oncològica de qualitat i propera al pacient; aquesta missió és possible gràcies als programes de voluntariat; i la mobilització social i de recursos i la sostenibilitat econòmica de l’entitat.