129 persones pugen caminant de Gavà a Montserrat
129 persones pugen caminant de Gavà a Montserrat

129 persones ha participat aquest cap de setmana la tradicional caminada Gavà- Montserrat organitzada per la Colla Francesc Lasarte una activitat clàssica que ha sumat la seva edició número 58ª.

La sortida es va fer a les 18.00 hores des de la plaça Jaume Balmes de Gavà, i van fer camí tota la tarda i tota la nit fins a Martorell, on es va fer una aturada per descansar i sopar. Cap a la 1.30 de la matinada es va reprendre el camí fins a Collbató, on es va esmorzar i quan va clarejar, a les 6.30 hores es va enfilar la pujada a Montserrat.

El recorregut va ser el mateix de l’any passat, que és quan, segons explica la secretària de l’entitat, Mariví Muñoz Muñoz, “vam introduir una petita modificació, i és que al final de Sant Boi agafem directament el camí directe cap el riu. És un canvi en dos llocs que ens permeten esgarrapar en total 500 metres de camí, que és molt en relació als 50 quilòmetres totals de la caminada”.

Muñoz diu que “anar per la llera del riu és còmode perquè el camí és molt amè, no hi ha encreuaments amb dificultat, i és accessible als vehicles dels voluntaris que ens donen suport. La darrera part del camí és la més curta però és també la més difícil perquè no hi havia el suport a prop i és la més muntanyosa. I el problema ja no és la dificultat del terreny, sinó més aviat que venim de més de 40 quilòmetres acumulats, de no haver dormit en tota la nit o no haver descansat prou”.

Hi ha un aspecte potser poc conegut d’aquesta pujada a peu a Montserrat: els voluntaris. Segons Muñoz, “els voluntaris es necessiten tant com els participants, fan una feina impressionant, és una manera de fer la pujada caminant però amb més sacrifici perquè han d’esperar a que tothom hagi arribat als diversos punts de trobada, o preparen en ruta els entrepans, entre altres tasques. Els voluntaris s’ho prenen amb moltes ganes”.