El 13 de maig comença la preinscripció escolar

Aquest dimecres 13 de maig i fins el 22 de maig s’obre el període de preinscripció per al curs escolar 2020-2021 per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria dels centres educatius de la nostra comarca. Arran de la crisi sanitària els tràmits   es podrà fer de manera telemàtica però tindrà uns dies específics per atendre les preinscripcions presencials per aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment. la preinscripció presencial estarà disponible a partir del 19 de maig i fins al 22 de maig inclòs. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o a través d’Internet.

La preinscripció per als ensenyaments postobligatoris serà: del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat; del 2 al 8 de juny els cicles de grau mitjà d’FP i d’arts plàstiques i disseny; i del 10 al 17 de juny, en el cas dels cicles de grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny.

Tràmits online

El tràmit es podrà a través del portal preinscripcio.gencat.cat. Per tant, no cal presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

Període de matriculació

Pel que fa a la formalització de la matrícula, el centre ha de gestionar el tràmit a través de cites prèvies, utilitzant l’eina corporativa o el telèfon. També es podrà substituir la gestió presencial per a la confirmació de matrícula i l’enviament de la documentació necessària a través d’un correu electrònic a la bústia del centre.

Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol. En el cas del primer cicle d’educació infantil, serà entre el 17 i el 23 de juny. Els alumnes de batxillerat podran fer la matrícula del 8 al 14 de juliol –els pendents de l’avaluació de setembre, del 7 al 10 de setembre-. Els dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny, entre l’1 i el 7 de setembre.