137 persones pugen caminant de Gavà a Montserrat
137 persones pugen caminant de Gavà a Montserrat

137 persones ha participat aquest cap de setmana la tradicional caminada Gavà- Montserrat organitzada per la Colla Francesc Lasarte una activitat clàssica que per fi es pot recuperar després de dos anys d’obliga absència per culpa de les restriccions derivades de la pandèmia del coronavirus. Des de l’entitat, la seva secretària Mariví Muñoz precisava que “estem molt il·lusionats d’haver pogut tornar a organitzar aquesta activitat que ha sumat la seva edició número 57ª”.

La sortida es va fer a les 18.00 hores des de la plaça Jaume Balmes de Gavà, i van fer camí tota la tarda i tota la nit fins a Martorell, on es va fer una aturada per descansar i sopar. Cap a la 1.30 de la matinada es va reprendre el camí fins a Collbató, on es va esmorzar i quan va clarejar, a les 6.30 hores es va enfilar la pujada a Montserrat. El primer en fer-hi cap va ser Xavier Ferreriro, a les 7.46 hores, mentre que la cua ho va fer a les 9.12 hores.

Val a dir que el recorregut s’havia modificat ja els darrers anys abans de la pandèmia perquè “cada any intentem que el camí sigui més pista i menys carretera, però tenim un tram entre Sant Boi i Santa Coloma de Cervelló que és impossible”.

Hi ha un aspecte potser poc conegut d’aquesta pujada a peu a Montserrat: els voluntaris. Segons Muñoz, “els voluntaris es necessiten tant com els participants, fan una feina impressionant, és una manera de fer la pujada caminant però amb més sacrifici perquè han d’esperar a que tothom hagi arribat als diversos punts de trobada, o preparen en ruta els entrepans, entre altres tasques. Els voluntaris s’ho prenen amb moltes ganes”.