14-F
casas (dreta) assegura que JxCat activarà la D.U.I. amb més del 50% de vots independentistes

Junts per Catalunya (JxCat) “activarà la Declaració Unilateral d’Independència si s’aconsegueix més del 50% de vots independentistes”. És el que ha assegurat aquest matí Isidre Casas, regidor de Junts per Gavà (JUNTS) a l’Ajuntament de Gavà, que ha fet avui campanya en el mercat ambulant dels dimarts en recolzament a la candidatura de JxCat de les eleccions autonòmiques del proper 14-F.

Cases, però, ha volgut deixar clar que “prèviament s’haurà d’obrir un procés de diàleg, òbviament s’ha de parlar de manera seriosa amb l’estat espanyol i veure si per la seva banda hi ha disponibilitat o ganes d’arribar a un acord per legitimar el resultat de l’1 d’octubre. Si no hi ha resposta a aquest diàleg, tal i com ja ha dit clarament la nostra candidata Laura Borràs, activaríem aquesta Declaració Unilateral d’Independència”.

En aquest sentit, el regidor gavanenc ha volgut recordar que, “tot i que condicionem aquesta D.U.I. a un diàleg previ, és cert que no som massa optimistes perquè les mostres són les que són i aquesta taula de diàleg fins ara no ens ha portat enlloc”.

La formació, segons Casas, es planteja tres objectius: “Que els partits independentistes tinguin majoria absoluta al Parlament; que les forces independentistes sumin més del 50% dels vots; i el tercer i més important per nosaltres seria que Junts per Catalunya sigui la força independentista més votada”.

Quan Casas diu que vol que JxCat sigui la força independentista més votada es refereix a “que sigui la més votada però amb certa solvència, que ens permeti en primer lloc evitar un possible tripartit, i en segon lloc fer un govern fort que des d’un primer moment pugui fer front a la pandèmia, emprendre mesures econòmiques i socials, i també un govern que ens permeti avançar cap a una Catalunya independent”.