150 arbres apadrinats a la zona del Pla de Ponent
150 arbres apadrinats a la zona del Pla de Ponent

La Plataforma Aturem el Pla de Ponent de Gavà ha posat en marxa una nova iniciativa reivindicativa consistent en apadrinar algun dels arbres localitzat en el sector on es preveu urbanitzar. Així, l’entitat posa a disposició de qui ho vulgui una “tablilla” de fusta amb una numeració i on es pot posar el nom o la paraula que es desitgi i tot seguit es col·loca en l’arbre triat a mode d’apadrinament. Tot seguit es fa una fotografia i s’envien les coordenades d’ubicació amb el número de l’exemplar. A partir d’aquí es farà un mapa amb els arbres apadrinats, xifra que, segons la plataforma, ascendeix, a dia d’avui, a 150.

L’entitat informa que les “tablilles” es poden adquirir a la seu de l’UME (C/ Salvador Lluch 6) i costen 3 euros. Els diners recollits es destinaran a finançar la defensa jurídica que estan preparant.

Apadrinament de l’olivera de Can Llong

Una altra acció executada per part de la Plataforma Aturem el Pla de Ponent de Gavà vaser la neteja de l’olivera monumental de Can Llong, que segon l’entitat “estava molt malmesa i no es podia veure el tronc”.

Així es va procedir podar les branques malmeses i seques d’aquest arbre, que data de finals del S XVIII, i es va netejar l’entorn on s’hi alcen una desena més d’oliveres en l’espai de l’antiga zona de producció de la Masia de Can Llong, que encara guarda les restes del seu molí d’oli.