Jordi Tort ha rebut als 19 nou contractats per l'Ajuntament
Jordi Tort ha rebut als 19 nou contractats per l'Ajuntament

19 persones han començat aquest mes de juliol un contracte de sis mesos en el marc del Pla de Xoc a l’Atur de l’Ajuntament de Gavà. Aquestes persones estaran assignades a tasques de manteniment de la ciutat i de recolzament a serveis municipals. El Pla es porta a terme en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona dins del seu Pla Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals.

El tinent d’alcalde de Nova Governança i Economia, Jordi Tort, ha rebut a aquests 19 nou contractats aquest matí al Centre de Suport a l’Empresa. Tort ha justificat aquest programa municipal ja que “el primer que necessita una persona per desenvolupar la seva activitat i per poder créixer com a persona és una feina, i per tant en aquest cas donem l’oportunitat a 19 persones d’agafar una experiència que els serveixi després per trobar una feina en el mercat ordinari”.

El procés de selecció ha posat l’èmfasi en el perfil socioeconòmic i de superació dels factors que dificulten l’accés al mercat de treball, com l’edat activa d’ocupació, la discapacitat o la incorporació de la dona al mercat de treball. A més a més, totes les persones que s’han incorporat comparteixen el fet de portar més de sis mesos empadronades a Gavà i més de tres mesos continuats en situació de desocupació.

Els contractes són d’entre sis i quatre mesos amb jornades de 30 i 25 hores setmanals. En qualsevol cas, les durades “sempre estan pensades des de la vessant que el que estem fent és construir un pont per tal que trobin una altra feina, fins i tot per nosaltres l’objectiu seria que trobessin feina abans d’acabar el contracte i que pogués entrar altra persona amb la mateixa inèrcia, el que busquem no és que s’ocupin a l’Ajuntament a llarg termini sinó que agafin uns hàbits, una experiència, i a partir d’aquí aconsegueixin trobar una altra feina i puguin desenvolupar-se en el marcat laboral ordinari”.

El Pla de Xoc té assignat un pressupost de 2 milions d’euros pels anys 2016-2019. La contractació d’aquestes 19 persones completa les accions ja iniciades abans en aquest Pla: les línies d’ajut a l’autoocupació i a la contractació de persones en situació d’atur de Gavà per part de les empreses.