Gavà se submergeix en les festes inaugurat un parell de pessebres al Museu de Gavà que des d’ahir ja es poden visitar. Un d’ells, situat a la planta baixa de l’equipament, és una original recreació del naixement i altres escenificacions amb tot de figures Playmobil estructurats en tres espais diferents a modus de joc gamificació per tal de promoure la visita de la ciutadania a les diferents exposicions del Museu.

D’una banda hi ha un tauló d’entrada en format maqueta on es representa el pessebre i el poble, mentre que la vitrina situada a mà dreta es poden admirar diferents escenificacions de diferents etapes, des de la prehistòria fins a l’actualitat. Així mateix, en 4 vitrines diferents s’han fet diferents recreacions relacionades amb el Nadal. A més, sota l’argument del viatge dels tres Reis d’Orient per adorar al nen Jesús, el projecte presenta als visitants alguna entremaliada juguesca.

Creats al 1974 per Hans Beck per al fabricant de joguines Horst Brandstätter, els Playmobil són unes de les figures més reconeixibles i estimades del món. En aquest temps, han evolucionat, però no han canviat: el seu famós somriure, l’alçària de 7,5 cm, i les seves mans són idèntiques des de fa més de quaranta anys. A més, els accessoris s’adapten tant a les figures antigues com a les noves.
José A. Gómez és retolista i dissenyador gràfic, i fa molts anys que és aficionat als Playmobil. La seva passió l’ha dut a participar en innumerables trobades i exhibicions en què dissenya i munta impressionants diorames amb les petites figures com a protagonistes.

 

Aquest betlem es pot visitar de dimarts a divendres, de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores. Els dissabtes d’11 a 14 hores i de 16 a 19 hores i els diumenges d’11 a 14 hores.

Pessebre tradicional

A les portes del Museu, però a l’exterior, enguany es pot visitar la recreació del naixement en el portal de Betlem amb les figures tradicionals en gran format.

Aquest pessebre es muntava, des del 2015, a la plaça Josep Tarradellas o la plaça Major en horari comercial però enguany s’ha decidit que es traslladi a un recinte més segur, per tals de no haver de fer muntatges i desmuntatges diaris.