20 peces de pollastre fregit en 10 minuts
Pots menjar 20 peces de pollastre fregit en 10 minuts?

Aquesta és la pregunta: pots menjar 20 peces de pollastre fregit en 10 minuts? El repte el llença el restaurant Al Karbón Urban Grill de Gavà, ubicat tot just enfront de l’Ajuntament de Gavà, a partir del dilluns 4 de juliol. A partir d’aquesta data, qualsevol persona que vulgui acceptar el repte ho pot fer qualsevol dia de la setmana.

Àngel Marín, propietari del restaurant, ja ens avança que “nosaltres ho hem provat i garantim que és perfectament possible, jo no ho he fet perquè no puc menjar tanta quantitat en tan pocs temps, però un dels nostres treballadors, un noi que fa 1,85 d’alçada i pesa uns 80 quilos, sí que ha fet la prova i ho va aconseguir”. Tot i que han comprovat, doncs, que el repte és possible, Marín també ens ha explicat que “el noi va arribar justet i patint i és realment complicat, s’ha d’engolir el menjar per arribar al temps”. Segons Marín, aproximadament cada peça de pollastre pesa uns 70 grams, “i això significa que en total t’estàs fotent gairebé un quilo i mig de menjar en 10 minuts”. Per tant, no és estrany que, finalment, “potser afegim un parell de minuts extra al repte perquè tampoc volem que ningú es faci mal, i si s’han de posar dos minutets de comodí doncs els posarem”.

El repte el posen en marxa perquè “nosaltres fem un pollastre fregit que està agradant molt, és una contra cuixa netejada per nosaltres de tot, de pell i de greix, i tallada i adobada també per nosaltres, i els clients flipen. De fet, molts ens diuen que es podrien menjar 10 ó 15, i nosaltres hem agafat aquesta idea per veure si són capaços de menjar-ne 20 en 10 minuts”. Marín admet que “també ens agrada perquè crec que no són coses habituals aquí a Gavà, i ho trobo molt divertit, ens podem divertir una mica veient com un tio es posa vermell menjant 20 fingers de pollastre”.

El repte “és molt americà, ells ho fan des de fa molts anys, és una cosa que ja està inventada i és cert que ells tenen molta tradició, però la veritat és que nosaltres, tot i que tenim una oferta que s’acosta als productes americans, tot ho fem amb la nostra identitat gavanenca, no volem ser americans”.

Tothom que vulgui acceptar aquest repte s’ha d’apuntar prèviament o bé al mateix local o bé trucant als telèfons 623 16 10 10 ó 936 79 25 12. I compte perquè el repte, si bé té premi “que encara hem de mirar però que probablement serà algun tipus de samarreta”, també té càstig si no s’assoleix: “El que ho aconsegueixi no haurà de pagar res, però el que no ho aconsegueixi sí que haurà de pagar el menjar, tot i que no farem pagar tot el pollastre sinó que posarem un preu tancat que rondarà els 20 euros”.

Tot plegat encaixa perfectament en la definició que fa Marín del seu negoci, que va obrir el passat setembre de 2021: “És una rostisseria del segle XXI, moderna i una mica canalla, on tot es fa al moment i al carbó i tenim ofertes més actuals com per exemple un fried chicken o un pulled pork. De fet, “partim de la base d’una rostisseria tradicional però hem volgut modernitzar el concepte amb enviaments a domicili, un muntatge al moment del menjar ja que no tenim safates, i també hem afegit el servei de restaurant. Per això li hem posat “urban grill”, perquè creiem que el sector fa 50 anys que està estàtic i no s’ha modernitzat”.