200 degustacions en el tast de calçots de dissabte
200 degustacions en el tast de calçots de dissabte

La plaça Major va acollir aquest dissabte l’esperat tast de calçots, que ja es va haver de suspendre ara fa una setmana per l’amenaça de pluja i que finalment, i també sota plugims matinals, es va poder celebrar. L’activitat estava organitzada pel Mercat de pagès, el Mercat del Centre, la Cooperativa Agropecuària de Gavà, i l’Ajuntament de Gavà, amb l’objectiu de “donar tancament a la temporada de calçots”, en paraules del president de la Cooperativa, Josep Pañella.

Malgrat i el temps insegur, l’organització valora “positivament la resposta ciutadana”, ja que es van arribar a servir fins a 200 degustacions del producte entre els clients i clientes, que durant el mateix dissabte, fessin una compra al Mercat de Pagès i al Mercat del Centre per un import igual o superior a 20 euros. El calçots, ja cuinats i servits per Cal Delaida, anaven acompanyats de la corresponent salsa de romesco, i la gent va poder menjar-los allà mateix o portar-los a casa.

Josep Pañella precisa que “amb l’activitat volem promocionar el calçot gavanenc”

Josep Pañella precisa que “amb l’activitat volem promocionar el calçot gavanenc i que la gent sàpiga que existeix” i recorda que “enguany la temporada ha estat molt bona, perque no hem patit un hivern d’aigüats i hi ha hagut força demanda al Mercat de Pagès. El calçot de Gavà, doncs, ha tingut molta sortida i crec que enguany no es quedarà cap calçot per vendre”.