La plaça Major va acollir aquest dissabte l’esperat tast de calçots, que ja es va haver de suspendre ara fa una setmana per l’amenaça de pluja i que finalment, i també sota plugims matinals, es va poder celebrar. L’activitat estava organitzada pel Mercat de pagès, el Mercat del Centre, la Cooperativa Agropecuària de Gavà, i l’Ajuntament de Gavà, amb l’objectiu de “donar tancament a la temporada de calçots”, en paraules del president de la Cooperativa, Josep Pañella.
Malgrat i el temps insegur, l’organització valora “positivament la resposta ciutadana”, ja que es van arribar a servir fins a 200 degustacions del producte entre els clients i clientes, que durant el mateix dissabte, fessin una compra al Mercat de Pagès i al Mercat del Centre per un import igual o superior a 20 euros. El calçots, ja cuinats i servits per Cal Delaida, anaven acompanyats de la corresponent salsa de romesco, i la gent va poder menjar-los allà mateix o portar-los a casa.

Josep Pañella precisa que “amb l’activitat volem promocionar el calçot gavanenc i que la gent sàpiga que existeix” i recorda que “enguany la temporada ha estat molt bona, perque no hem patit un hivern d’aigüats i hi ha hagut força demanda al Mercat de Pagès. El calçot de Gavà, doncs, ha tingut molta sortida i crec que enguany no es quedarà cap calçot per vendre”.