200 efectius dels Mossos faran controls aquesta nit
200 efectius dels Mossos faran controls aquesta nit

Mossos d’Esquadra i Policia Municipal treballaran coordinadament aquest nit per vetllar compliment de les mesures per a la contenció de la COVID, i que recordem-ho es tradueixen en la limitació de les trobades familiars i/o amb amics a un màxim de 10 persones, tant a l’aire lliure com als interiors i l’horari del confinament nocturn des de les 01.00 fins a les 06.00 hores.

Així s’han incrementat les patrulles de seguretat ciutadana i s’han reforçat els equips d’ordre públic en el conjunt de Catalunya i en cadascun dels torns de nit per fer un major control de la mobilitat i la vigilància de l’ús adequat dels espais públics per tal que s’eviti l’ocupació massiva i per garantir les mesures de distanciament social. En concret, el dispositiu farà èmfasi en la prevenció de la celebració de festes no autoritzades arreu del territori on es puguin produir aglomeracions de persones.

Pel què fa a la circulació per la xarxa viària, prop de 200 efectius de Mossos d’Esquadra realitzaran 52 controls i macro-controls d’alcoholèmia i drogues a les principals vies catalanes. Cal esmentar que durant la campanya preventiva que es va dur a terme des del dia 16 fins al 23 de desembre, 204 conductors van donar positiu per alcoholèmia, hi va haver 10 negatives a sotmetre’s a les proves reglamentàries i es van produir 107 positius en drogues.

Des del Servei Català de Trànsit es recorda que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i que, tot i que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident es pot incrementar, atès que l’única taxa segura és 0’0%.