Pla de Ponent i la reforma de Can Sellarés
La manifestació, en el moment que passava per la Plaça Major

Unes 200 persones es van manifestar ahir a la tarda en contra del Pla de Ponent i de la reforma prevista de Can Sellarés. Tot i que hi havia plataformes reivindicatives d’altres localitats properes, les organitzadores eren Salvem el Calamot – Aturem el Pla de Ponent i Salvem Can Sellarès. La concentració estava convocada a les 19:00h. davant de la porta sud de Can Sellarès, i poc abans de dos quarts de vuit la capçalera va començar a caminar en direcció a la Rambla de Gavà. Des d’allà, els manifestants van enfilar pel carrer dels Martirs del Setge de 1714, i pel carrer de Sant Pere van marxar fins arribar a la plaça Jaume Balmes, davant de l’Ajuntament de Gavà, on es van llegir diversos manifestos abans de donar per finalitzada la manifestació poc després de les 20:00h.

Pla de Ponent i la reforma de Can Sellarés
Sortint des de Can Sellarès

Josi Cano, portaveu de la plataforma Salvem el Calamot – Aturem el Pla de Ponent, va destacar que “ens diuen mentides, no volen salvar el que és la Masia de Can Sellarès, volen destruir tot el seu entorn, tot els seus serveis, tot el seu espai. No volen fer un pulmó aquí a la muntanya, el pulmó ja hi és, el que volen és retallar-lo i construir. Volen el totxo i els diners del totxo, i ni a Gavà ni a Viladecans els fa falta”.

Cano va posar de manifest que els participants en aquesta marxa “volíem fer pinya entre totes les entitats de Gavà, Viladecans, i també Castelldefels, que volem respectar l’ecosistema, la natura, i la història del poble, i en aquest sentit Can Sellarès és històric per a tots, és molt important”.

Pla de Ponent i la reforma de Can Sellarés
Creuant la Rambla de Gavà

De la seva banda, Marta Benítez, que és portaveu de la plataforma Salvem Can Sellarès, va voler destacar que “estem lluitant per conservar aquest espai, verd, ampli, obert, i sobretot que és públic i que volen privatitzar totalment al 100%, perquè aquí encara que facin un camp de futbol serà de pagament, i aquest espai que sempre ha estat pel poble, amb una clàusula que ho diu ben clar, ho volen llençar pel terra”.

Benítez ens va posar al dia de les darreres accions que l’entitat ha portat a terme: “Hem intervingut en el Ple Municipal de Viladecans per intentar aturar aquest pla, i hem aconseguit unir a tota l’oposició, que ja és difícil, per tal que votin a favor d’ajudar-nos a nosaltres, però tot i així l’equip de govern ha decidit no escoltar al poble, en aquest cas a la nostra plataforma”.

Segons la portaveu de la plataforma, a l’entitat “estem disposats a seguir lluitant, sortint al carrer i parlant amb les associacions, i arribarem on calgui, si legalment hem de fer algun tràmit, el farem”. Benítez també ens va explicar l’actual situació del recinte: “Can Sellarès està tancat des de que va començar el confinament, i l’Ajuntament de Viladecans, amb l’excusa de la COVID-19, diuen que obriran les instal·lacions esportives el 31 d’agost. Ho van aprovar amb traïdoria en un Ple Municipal que va ser telemàtic, el que implica que la ciutadania no podia accedir-hi bé”.

Pla de Ponent i la reforma de Can Sellarés
Aspecte de la manifestació en arribar a la plaça Jaume Balmes