En els propers dies es faran jornades de portes obertes als centres educatius
En els propers dies es faran jornades de portes obertes als centres educatius

Del 23 de març a l’1 d’abril és el període de preinscripció escolar per al segon cicle d’educació infantil, d’educació primària i educació secundària obligatòria.

Coincidint amb la preinscripció l’Ajuntament posa en marxa la campanya “Escoles públiques de qualitat per a tothom” que té com a objectiu “posar en valor la xarxa de centres públics, amb projectes educatius innovadors i inclusius i unes bones instal·lacions”, explica la regidora d’Educació, Mercè Campodarve.

El curs escolar 2020-2021 preveu l’escolarització de 420 infants a P3 i l’oferta educativa és de 475 places a Gavà. A 1r d’ESO hi haurà 572 els alumnes que començaran aquesta etapa educativa i l’oferta és de 630 places. “Les famílies podran escollir la plaça d’escolarització que desitgin per al seu fill o filla”, explica la regidora d’Educació qui afegeix que “com l’any passat, el mapa escolar de Gavà es distribueix en dues zones: Gavà Mar i la resta del municipi. D’aquesta manera s’assegura que els infants del barri marítim no s’hagin de desplaçar cap al nucli urbà, i al contrari”.

A Gavà hi ha 6 escoles públiques, 3 instituts, un d’ells l’Institut Escola Gavà mar, 5 col·legis concertats, 1 privat, dos llars d’infants públiques, 7 privades i una escola municipal d’educació especial.

Hores d’ara des del Departament d’Educació de la Generalitat s’ha proposat la reducció d’un aula de P3 a l’escola Marcel·lí Moragas, una decisió que té tot el rebuig de l’Ajuntament de Gavà. “De cara al proper curs escolar el Departament d’Educació ha decidit tancar un grup de P3 a l’escola Marcel·lí Moragas. Estem totalment en contra d’aquesta decisió. Creiem que una de les solucions per no fer cap tancament a cap escola de Gavà és reduir el nombre d’infants a les aules, la baixada de ratios. Així, el nostre alumnat gaudiria d’una personalització de la seva educació i a més s’afavoriria la inclusió”, explica la regidora d’Educació. Mercè Campodarve afegeix que “l’Ajuntament ha manifestat el seu rebuig per aquesta proposta a la taula de planificació. No estem d’acord amb aquest tancament perquè penalitza l’escola pública i donarem tot el nostre suport a les reivindicacions dels pares”.

En els propers dies els centres educatius començaran les jornades de portes obertes per tal que pares i mares puguin conèixer els col·legis i escoles de Gavà, les seves instal·lacions i el seu projecte educatiu.

Beques i ajuts

De cara al proper curs escolar l’Ajuntament continuarà en la mateixa línia d’ajust i de subvencions per a beques de llibres de text, de sortides extraescolars, projecte menjar sa a l’Institut, ampliació de les beques de menjador i subvencions a entitats i centres per desenvolupar els seus projectes educatius, va informar la regidora.

Obres d’arranjament

De cara a l’estiu ja s’estan planificant les obres d’arranjament. La Generalitat farà treballs d’arranjament del pati i les pistes esportives de l’Institut de Bruguers i elaborarà un Pla Director per a la reforma integral de centre. També està revist un mòdul prefabricat i un hivernacle a l’Institut El Calamot i l’adaptació d’unes aules a l’escola Joan Salamero per realitzar dansa.

De la seva banda l’Ajuntament de Gavà, va explicar Mercè Campodarve “invertirà 180.000 euros en els projectes de millora de les escoles públiques aquest estiu. En aquests moments s’està parlant amb les direccions per consensuar quines són les obres més urgents”.