minutsilenci2312

 

minutsilenci2312Autoritats i ciutadania han participat de la concentració.

Gavà se suma a la lluita contra la violència masclista

Aquest divendres, autoritats polítiques i ciutadania han guardat un minut de silenci a la plaça de Jaume Balmes en record a les dones víctimes de maltractaments

Per commemorar el Dia Mundial per a l’Eradicació dels Maltractaments vers les dones, que oficialment se celebra diumenge, la ciutat ha organitzat diferents actes per aquest divendres. Al migdia, autoritats polítiques, empleats públics i ciutadania s’han trobat a plaça de Jaume Balmes per guardar un respectuós minut de silenci en memòria de les dones víctimes de violència masclista.

 

Gavà vol mostrar el seu rebuig a qualsevol forma de violència masclista, per això, des de principis de mes, s’estan duent a terme diferents activitats de sensibilització vers aquesta xacra social on s’hi han implicat diverses entitats, institucions i establiments.

 

L’Alcalde, Joaquim Balsera, ha afirmat que “des del Consistori es treballa, de manera continuada i ferma, a través dels diferents serveis municipals per intentar ajudar a les dones que pateixen aquest greu problema de la nostra ciutat que no aconseguim eradicar. Es per això, que aquestes accions de sensibilització són importants, a l’igual que l’acte institucional que fem a la plaça de Josep Tarradellas”.

 

La tinenta d’Alcalde de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, ha lamentat que “a dia d’avui, encara no haguem pogut superar aquesta xacra social i, any rera any, hem de lamentar víctimes mortals i famílies i persones trencades. Per això tots els actes són pocs per reivindicar un compromís de ciutat, d’estat i de món, especialment en un moment en què alguns partits plantegen les retallades com un motor per implantar el seu model de societat” . Segons Blanco “cal que clamen en favor de les polítiques d’igualtat efectives, amb recursos, que ens condueixin cap a un altre model social”, i conclou afirmant que “és primordial treballar des de la infantesa”.

 

Durant la jornada, altres entitats se sumen a la data. L’Associació de Dones Progressistes 13 Roses amb una carpa a la plaça Major i el Banc del Temps amb una caminada reivindicativa.

 

En els propers dies les activitats relacionades amb aquestes jornades continuaran i aquest dissabte es podrà gaudir al centre comercial Barnasud de l’exposició  sobre el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Diumenge, l’entitat Gavadance farà una Flaixmob contra la violència masclista a les 13 hores a la plaça Josep Tarradellas i, durant tot el cap de setmana diferents clubs i entitats esportives s’adheriran a la campanya guardant un minut de silenci i amb la lectura d’un manifest.