25 dones assassinades per violència masclista

Des d’inicis de 2020, ja són 25 les dones que han estat assassinades per violència masclista a l’Estat Espanyol. La ciutadania va tornar a concentrar-se, ahir a la tarda, a la plaça Major per retre homenatge i denunciar aquesta xacra social.

Les dues últimes víctimes han estat una dona de 43 anys assassinada presumptament per la seva ex parella sentimental, el cos de la qual va ser trobat sense vida el 20 de juliol a Santa Cruz de Tenerife, i una altra de 52 anys agredida possiblement pel seu cònjuge el passat 13 de juliol a Mallorca i que finalment va morir vuit dies després.

Amb les últimes dades de finals mes de juny, i després de 18 setmanes des que al març es va decretar el confinament, els Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) de la Generalitat han atès 900 dones víctimes de violència masclista que per primera vegada han acudit a demanar ajuda. Peticions que continuen creixent ja que en l’última setmana de juny van acudir 72 dones que mai ho havien fet, quan al febrer van ser 65.

Gavà seguirà denunciant la violència masclista i homenatjant les víctimes amb concentracions com aquesta el darrer dimarts de cada mes, a les sis de la tarda, a la plaça Major.

A més recordem que davant de qualsevol cas de maltractament per raó de gènere cal trucar al 016, un número confidencial atès per professionals especialitzats.