26 ingressats per covid a l’Hospital de Viladecans
26 ingressats per covid a l’Hospital de Viladecans

La incidència de contagis segueix sent molt elevada a la nostra ciutat i, tot i que sembla que hi ha indicis que la sisena onada podria anar de baixa en les properes setmanes i que les infeccions amb òmicron provoquen un simptomatologia menys greu, el sistema segueix molt tensionat.

Juanma Martín, delegat de la junta de personal de CGT a l’Hospital de Viladecans, precisa que “tot i que ara no estem col·lapsats, hi ha una trentena d’ingressats per covid i la resta d’unitats també estan plenes per persones amb altres malalties”. També assegura que “es van fent les operacions programades i les agendes dels especialistes estan plenes pels endarreriments provocats l’any passat on va caler aturar tot allò no urgent”.

Martín també denuncia que “hi ha molt personal de baixa, sobretot a infermeria i a atenció al malalt i amb dificultats per contractar nous companys i el personal està rotant per les diferents unitats. Realment no és un bon moment. Esperem que amb el nou hospital que diuen que començarà a funcionar al setembre es pugui comptar amb més espai, perquè fa a anys que és molt necessari, no només per evitar que passi com ara, que ha 4 pacients amb covid en una mateixa habitació amb la càrrega viral que això suposa, sinó perquè es puguin fer totes les visites correctament”.

Eliana López, infermera delegat de la junta de personal de CGT a l’Hospital de Viladecans també fa constar “el problema de les moltes baixes llargues que hi ha entre els professionals de la salut, relacionades, moltes d’elles, amb els impactes emocionals patits durant la primera onada. Estan molt tocats i els costa reincorporar-se a la feina amb normalitat”.