27 joves de Gavà participen al Jove Avança
27 joves de Gavà participen al Jove Avança

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha presidit l’acte de lliurament de diplomes del projecte “Jove Avança” en què hi han participat 27 alumnes de Secundària dels Instituts El Bruguers i el Calamot i els col·legis Sagrada Família, Santo Ángel l’Immaculada Concepció. A través d’aquest programa, gran part d’aquests joves han aconseguit assolir les competències bàsiques per obtenir el títol de graduat en ESO amb currículum diversificat.

“Jove Avança” ha donat suport a aquests estudiants que presentaven dificultats d’aprenentatge per motius diversos. Per oferir-los actuacions individualitzades i adaptacions del currículum que afavorissin la seva integració escolar, social i, posteriorment laboral, l’Ajuntament de Gavà i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat van signar un conveni de col·laboració l’any 2010. A través d’aquest programa, l’Ajuntament ha donat suport als instituts i centres concertats per tal de donar resposta a les necessitats educatives especials d’aquests alumnes per facilitar la seva integració en tots els àmbits de la vida.

L’alumnat ha compaginat l’escolaritat ordinària al centre amb altres activitats externes a l’institut o escola, concretament en diferents empreses privades, llars infantils i escoles públiques, i instal·lacions municipals. Els llocs on han fet aquestes pràctiques han estat diversos per tal de donar resposta al perfil de cada alumne i als seus interessos.

L’alcaldessa Raquel Sánchez s’ha adreçat als joves participants per felicitar-los, així com a les seves famílies, professorat i empreses i entitats col·laboradores. Sánchez ha refermat “la voluntat de l’Ajuntament de seguir apostant per l’educació com una dels grans prioritats, perquè és l’eina per fer possible la igualtat d’oportunitats”. També ha posat en valor aquest programa que “permet encarrilar l’itinerari formatiu d’una part de l’alumnat que, per diferents raons, pot travessar moments de desmotivació”, raó per la qual els ha encoratjat a “seguir confiant en les vostres possibilitats per seguir lluitant”.

En l’acte d’entrega de diplomes hi havia representants tant dels centres educatius on pertanyen aquests joves com de les empreses que han col·laborat en aquest projecte i on els alumnes han desenvolupat les seves pràctiques. Des del col·legi Immaculada, Toni Cebrià, ha defensat “la necessitat d’adaptar l’aprenentatge a cada alumne de manera flexible i per tal que també sigui inclusiu”.

Ferran Burjalés, responsable de Tallers Ferran, com a empresa col·laboradora, ha destacat que el projecte representa “una bona oportunitat per als joves per tal que puguin fer les primeres passes cap al seu futur professional”

Per a l’alumnat també ha resultat una experiència enriquidora. Jonatan Auñón, assegurava que ha après “a treballar en equip” i li ha permès veure “quin possible àmbit laboral li potser ser d’interès”, mentre que Rafa Monje,  al Maria Felip assegura que has ha apres aser ntre que Javie iBhafet l’scobrir i potenciar. esenel PladeMobilitat d’assegurava que, l’experiència li ha aportat “un bon aprenentatge”.