27 Trobada de puntaires a Gavà
27 Trobada de puntaires a Gavà

En el marc de la Festa Major d’Estiu de Gavà hi ha una activitat que ja fa 27 anys que es porta a terme i que, per tant, és potser de les més antigues de totes les que formen part del programa d’actes: la tradicional Trobada de puntaires de Sant Pere. Per segon any, ha estat l’Associació de Veïns de Les Colomeres qui s’ha fet càrrec d’organitzar l’esdeveniment

Isabel Mora, presidenta de l’entitat veïnal, ens ha explicat que “la trobada és molt maca i la vivim amb molta il·lusió. Més de 150 puntaires vingudes de llocs com Viladecans, El Prat, Castelldefels, Sant Adrià, Badalona o Sant Just, entre d’altres ens acompanyen per mantenir viva aquesta tradició tan bonica”

La trobada ha tingut lloc al seu emplaçament habitual, que és el carrer de Sant Pere al tram comprés entre la plaça Major i el carrer de Sant Isidre. Com també és habitual, l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, s’hi ha atansat per saludar a les puntaires arribades de diversos llocs de la comarca, i els ha lliurat un petit obsequi.

Badia ha expressat la seva “satisfacció per la creixent participació en un acte que esdevé un clàsssic de la Festa Major i on he pogut constatar que s’hi ha sumat gent jove, la qual cosa és important per poder mantenir viva aquesta tradició pròpia de la nostra cultura popular i a través de la qual es fan veritables obres d’art, s’exercita la creativitat i també l’agilitat mental i manual”