280.000 euros per reforçar l’estructura de la Masia de Ca n’Horta
280.000 euros per reforçar l’estructura de la Masia de Ca n’Horta

L’Ajuntament de Gavà  invertirà 280.000 euros per reforçar l’estructura de la Masia de Ca n’Horta. Les actuacions que es programen en el projecte tenen la voluntat de garantir la pervivència de la construcció amb tots els seus valors. Les intervencions tenen com a objectiu conservar, protegir i recuperar l’edifici mitjançant la consolidació i restauració dels seus elements i sistemes constructius, sense que això comporti la pèrdua de valor històric, arquitectònic o documental.

La intervenció més remarcable serà la retirada de la coberta actual, molt malmesa, per una nova coberta. Els criteris d’aquesta substitució són funcionals i tenen la voluntat de reproduir un element característic d’aquest tipus d’edificis.

Així, s’ha projectat una coberta que reprodueixi i recordi la original, utilitzant materials de la mateixa naturalesa com són la fusta en l’estructura i la ceràmica en la cobertura, però amb les tecnologies i propietats d’avui dia. La seva finalitat és poder transmetre una lectura adequada i respectuosa de l’arquitectura popular i tradicional que caracteritza aquests tipus d’edificacions.

També s’han reproduït els ràfecs segons les tipologies i característiques que conserva la masia en l’actualitat.