3.000 euros per donar suport a la població víctima del terratrèmol

Gavà se suma així a la campanya d’emergència per donar suport a la població damnificada dels sismes que el 6 de febrer van sacsejar el sud de Turquia, Síria i el Kurdistan. Fins ara, s’han registrat més de 20.000 víctimes mortals, milers de ferits i nombrosos danys materials. Milers de persones s’han quedat sense llar a ple hivern, la zona pateix una epidèmia de còlera i les autoritats temen que el nombre de víctimes continuï augmentant, mentre van fent tasques de rescat.

Aquesta emergència es produeix en uns territoris castigats per la guerra i les agressions militars on hi ha milions de persones en situació de desplaçaments forçats amb grans necessitats humanitàries i amb tendència clara a agreujar-se. Turquia acull uns 3,6 milions de refugiats sirians, la majoria dels quals viuen a la zona afectada. A Síria, els camps de refugiats palestins també s’han vist greument afectats.

La resposta humanitària de Gavà està emmarcada amb les línies estratègiques del Pla Director de Cooperació de Gavà, que té la missió de donar suport al desenvolupament sostenible i la protecció i l’impuls dels drets humans a tot el món i defineix una línia estratègica pel que fa a l’Ajut Humanitari i d’Emergències. Aquest document estableix que, quant a participació en emergències i desplegament d’ajut humanitari, s’aprofitarà la capacitat del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Des de l’Ajuntament de Gavà es recomana a la ciutadania facis aportacions econòmiques a través de les ONG que ja hi estan actuant per atendre la població víctima del terratrèmol.

També a través de les ONG de Gavà:

ONG Carumanda

CCONG Ajuda al desenvolupament

Un gest de calor

Per altra banda, es poden fer arribar també es poden fer donacions privades als comptes bancaris del Fons Català de Cooperació, incloent el concepte Campanya 3829 – Terratrèmol:

  • Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Es pot trobar més informació d’entitats que estan treballant al terreny a través de la informació que ha facilitat Lafede.cat, formada per 124 organitzacions.