3 milions de tests antigènics per detectar la covid

La Generalitat, ha anunciat que ha comprat 3 milions de tests ràpids d’antígens per 13,5 milions d’euros, una nova eina de detecció ràpida que es fa servir des de divendres passat, sobretot als CAP i a les urgències dels hospitals.

Es tracta d’una prova que detecta les proteïnes del virus i que permet identificar les persones amb símptomes que estan patint una infecció per SARS-CoV-2, especialment si la prova es fa els primers 5 dies de presentar símptomes.

Foto frotis

El test antigènic es realitza amb una mostra del nas, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Els resultats triguen entre 10 i 15 minuts i es donen en el mateix punt d’atenció on s’ha pres la mostra. Cada prova té un cost aproximat de 4,5 euros i s’han començat a distribuir a centres d’atenció primària i a urgències d’hospitals, les primeres 500.000 unitats d’una primera comanda d’1 milió, a la que seguirà una altra de 2 milions més.

De fet, ja s’han realitzat els primers tests a 161 centres sanitaris de Catalunya amb els següents resultats: 375 positius de 1.641 tests realitzats.