30 anys de Festa de la Rosa

La pineda de Gavà ha acollit aquest diumenge una nova edició de la Festa de la Rosa, esdeveniment que reuneix les diverses agrupacions del PSC en un ambient distès, on es comparteix dinar sota l’ombra dels arbres i es gaudeix d’actuacions de dansa i cant de tall folklòric divers, com la que va oferir la Casa de Andalucía de la nostra ciutat amb el seu ballet “Sentimiento y Pureza”.

Pedro Sánchez.

L’acte polític, marcat per un clar to preelectoral, va arrencar a les 12.15 hores i va estar encapçalat pel president en funcions, Pedro Sánchez, qui va defensar la convocatòria del 10N com “la única sortida davant el bloqueig polític” de Podemos i de la dreta, de la qual precisa, “vol eradicar drets ja conquerits”.

Sánchez va criticar amb duresa QuimTorra assegurant que “no pot donar lliçons de democràcia si no condemna tota violència”, arran de les darreres detencions i empresonaments de set membres dels CDR. Sobre l’independentisme, que va qualificar de “projecte que ha naufragat”, els va demanar que “no segueixin enganyant la gent, perquè la única cosa que han aconseguit és provocar molt dolor, fracturar la convivència i debilitar l’economia” . També els ha fet saber que el trobaran “defensant totes les forces de seguretat de l’estat, la Constitució i l’Estatut” tot advertint que “si de nou se salten les lleis, el govern respondrà de manera serena, però ferma, per garantir la integritat territorial i la sobirania nacional”.

Altres intervencions van ser la de Miquel Iceta qui va agrair a Pedro Sánchez la decisió de tornar a convocar eleccions assenyalant que “abans que un mal govern, eleccions, que la gent decideixi”. Iceta va carregar contra els de Rivera, titllat-los de “montapollos” i va ser especialment dur amb el partit d’Iglesias afirmant que “no és esquerra qui vota quatre vegades en contra d’un president socialista”. El líder dels socialistes catalans també va demanar a l’independentisme que “es deixi de més falses promeses que no es faran mai realitat” i “deixin de malmetre la convivència” . Davant la imminent sentència del procés, Iceta recorda que “en un estat de dret els representants polítics són els primers que han de respectar la llei, i el jutges els encarregats de fer-la complir”.

Raquel Sánchez

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va ser la primera en parlar defensant “els valors i entrega de la militància socialista”. Per a Sánchez “és important estar al costat de la gent i treballar pel progrés social”, i va dir que no veu “Casado defensant els drets dels treballadors, ni a Rivera, que només s’alimenta de la confrontació, i molt menys aVox que vol fer-nos retrocedir 40 anys”.

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, lloava la tenacitat de Pedro Sánchez perquè “la seva voluntat de resistir ha iniciat el camí del canvi”, mentre que Manuel Cruz, president del Senat, defensava “la política ètica com a servei públic.”

La Festa de la Rosa va aplegar, segons la organització, prop de 25.000 persones, entre les quals hi havia un bon nombre de militants i simpatitzants de l’agrupació del PSC de Gavà, 120 dels quals van dinar plegats un menú a base d’entrants, fideuà i pastís.

El militants del PSC de Gavà van dinar plegats després de l’acte polític

Amb motiu de la celebració dels 30 anys de l’esdeveniment, també es podia visitar una exposició amb els cartells de les diferents edicions i alguns espais solidaris, com la parada de venda de Polseres Candela.