300 mascaretes solidàries per als infants etíops
300 mascaretes solidàries per als infants etíops

Bur2000 ha donat 300 mascaretes de teixit i reutilitzables per tal que ACCeDE les pugui repartir entre els nens i nenes que formen part dels projectes esportius a les escoles a Etiòpia.

La col·laboració arriba poc després que l’entitat solidària i l’empresa signessin un conveni, segons el qual, es comprometen a unir esforços per crear una escola d’alt rendiment i de promoció de l’esport a la ciutat etíop de Jima.

Bur2000 ja havia fet una aportació a l’ONG gavanenca l’any 2019, tal i com recorda Xavi Esteban, president d’ACCeDE, i ara “han volgut donar un pas més involucrant-se de manera activa en un projecte concret que, en aquest cas, té a veure amb la promoció de la dona i que, per tant, demostra la sensibilitat de l’empresa en la igualtat real entre homes i dones”.

Aquest centre d’alt rendiment esportiu, que per entendre’ns vindria a ser una cosa semblant al CAR de Sant Cugat, estarà ubicat a Jima, que és una ciutat que “vol posicionar-se com a potència nacional de l’esport femení, i nosaltres ja portem treballant dos anys amb ells en aquesta idea però teníem moltes dificultats per poder trobar finançament”.

Aquest acord, que hauria de servir per desbloquejar aquests problemes econòmics, és a tres bandes entre ACCeDE, Bur2000, i la contrapart de l’ONG a Jima on hi han l’Ajuntament i la Universitat de la ciutat etíop. El cost total del projecte que cobriran les tres parts és de 12.000 euros.

El primer pas que es preveu aconseguir és “becar a 90 noies d’entre 10 i 19 anys per tal que puguin estudiar, tant per acabar els estudis obligatoris com a la universitat, al mateix temps que practiquen i es formen en el basquet. Aquestes beques podran ajudar una mica en les seves economies familiars amb tot el que això suposa en un país amb un dels índexs de pobresa més alts del món”.

El centre d’alt rendiment esportiu ja té emplaçament i pista esportiva, “el que aportem nosaltres és sobre tot material tècnic com ara roba, i els recursos i la formació que necessitaran els educadors del centre, necessitem que hi hagi una estructura professional que doni recolzament a la formació de les noies”.