300 persones a la II Cursa Adisga
300 persones a la II Cursa Adisga

Prop de 300 persones van participar diumenge en la “II Cursa Solidària d’Adisga” a Gavà. El president de l’entitat, Pedro Corvillo es mostrava “molt satisfet per la gran implicació ciutadana que hi ha haguti que ha permès “incrementar en un centenar els nombre d’inscrits respecte l’any passat”. L’activitat, que estava impulsada pel bar Sis Sis Dos, va comptar, segons precisava Corvillo “amb el suport de desenes d’establiments, i del mateix Ajuntament la qual agraïm moltíssim i ens confereix força per seguir treballant des de la nostra associació pel benestar dels nostres nois i noies i per la inclusió real i efectiva”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va ser l’encarregada de disparar el tret de sortida i després de felicitar a Adisga per la seva “extraordinària feina refermava “el suport municipal en totes les accions que vagin encaminades a fer de la nostra societat plenament inclusiva”.

Dues distàncies

La cursa, en realitat, ha estat dividida en dues, amb distàncies diferents per tal que tothom la pogués superar sense problemes. La llarga, de 6 quilòmetres, va ser la primera en partir al voltant de les 11 hores. Aquesta carrera va pujar per la Riera de Sant Llorenç fins a can Feral i can Tries fins després va enfilar una camí paral·lel per enllaçar, en sentit baixada, amb la Riera novament i arribar al carrer Viladecans. Tot seguit, va pujar per la Rambla, fins a la plaça Catalunya per acabar davant del Parc Arqueològic.

La cursa curta, de 3 quilòmetres, va baixar per la Riera de Sant Llorenç fins arribar al carrer Viladecans, tot seguit va enfilar la Rambla fins la plaça Catalunya per acabar davant les portes del Parc Arqueològic.

La festa va culminar a les 14 hores amb una paella popular elaborada per integrants de la Casa de Valencià.

Els inscrits en la cursa van pagar 10 euros, i 5 més si volien quedar-se a dinar. Aquests diners serviran per sufragar part de les activitats que fa l’associació que a l’actualitat compta amb 37 usuaris i 4 professionals: la coordinadora, una administrativa i dos nois que s’ocupen de dinamitzar els tallers i guiar les sortides d’oci.

El president d’Adisga Pedro Corvillo explica que tenen “diversos projectes en marxa, com ara la creació d’un equip de futbol sala, amb l’Sporting Gavà, també començaran, en breu, activitats esportives en sala un cop per setmana en un espai de la zona esportiva de can Tintorer” i que volen seguir “mantenint un estret contacte amb les diferents entitats de la ciutat” amb l’objectiu de replicar, per exemple, “el que ja fem, des de fa temps, amb el Club Bàsquet Gavà i l’equip especial o el quadre de ball amb la Casa de Andalucía Gavà”.