càmeres de seguretat
Badia, aquest matí a la comissaria de la Policia Municipal comprovant alguns dels punts on aniran les càmeres

L’Ajuntament de Gavà instal·larà 38 noves càmeres de seguretat a la via pública. En una primera fase s’instal·laran 26, i les 12 restants es posaran en marxa en una segona fase. Las 26 primeres càmeres, que estaran operatives aquest mateix estiu, s’instal·laran en els accessos a la ciutat, en els barris de la Sentiu, Bruguers, Ca n’Espinós i Gavà Mar. També en el pas soterrat i entorn de l’estació de Renfe, per garantir la seguretat del gran volum de persones que hi passen. Les 12 càmeres de la segona fase es posaran totes al nucli urbà.

Aquest nou sistema de videovigilància té l’objectiu de millorar la seguretat ciutadana mitjançant la instal·lació de sistemes d’anàlisi intel·ligent de vídeo. Les càmeres també permetran supervisar el trànsit, si bé no controlaran la velocitat.

Les càmeres, que utilitzaran l’última tecnologia existent en aquesta matèria, estaran connectades a un sistema de videovigilància central ubicat a la Comissaria de la Policia Municipal de Gavà i que també estarà connectat a altres sistemes d’informació policial. Tindrà capacitat d’enregistrament, de forma que la Policia Local podrà obtenir informació visual per a les seves investigacions.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha destacat que “Gavà és una ciutat segura, però el nostre compromís és que sempre ho sigui més. Per això fa temps que treballem en la implementació d’aquest sistema de videovigilància, d’una qualitat extraordinària, amb un desplegament de càmeres molt elevat i que compleix tots els requisits normatius i d’homologació. Això, juntament amb la incorporació d’11 agents el passat setembre, suposa un pas molt important per garantir la seguretat de la ciutadania”.

La gran majoria de les noves càmeres incorporaran un lector de matrícula i el dispositiu comptarà amb un sistema d’alerta per identificar vehicles sospitosos o que han estat sostrets o denunciats per alguna infracció.

Gemma Badia ha posat també en valor l’efecte dissuasiu de les càmeres: “Si una persona vol delinquir a Gavà sabrà que la placa de la matrícula ha quedat enregistrada i que no passarà gratis”.

Algunes de les 26 ubicacions de les càmeres en la primera fase són: a la carretera C-245, a l’encreuament amb el Camí Ral i a l’encreuament amb la Riera de Sant Llorenç; a l’entorn de l’estació de RENFE, una a l’entrada del refugi antiaeri i dues més als passos cap el nucli urbà i la zona industrial; a la Rambla, dues davant l’estació i una tercera en l’encreuament amb la C-245; i a l’avinguda Bertran i Güell, a l’alçada de nou de la C-245.

La posada en marxa del sistema de videovigilància suposa una inversió total de 350.000 euros. El projecte es va aprovar en Junta de Govern el passat 16 de febrer, després d’un any de preparació i anàlisi de les solucions i punts d’instal·lació, i ara s’obre el procediment de licitació dels treballs.