44 Trobada de Ball de Bastons 2019
La trobada començarà a les 17.30 hores.

Gavà acollirà aquest dissabte, la Trobada Nacional de Ball de Bastons on es preveu la participació de més de 70 colles vingudes d’arreu del territori.

El president dels Bastoners de Gavà, Benet Castillejo, explica que “es tracta d’un repte molt il·lusionant que afrontem quan complim els nostres 10 anys de vida. Als nostres inicis això semblava un somni molt llunyà, però ara, tot i els nervis lògics, estem molt orgullosos de poder ser seu d’aquest esdeveniment que portem preparant des de fa un any i mig”.

Des dels Bastoners de Gavà, després de destacar “el suport municipal i el d’altres col·lectius i persones de fora de l’entitat han concretat que “la trobada començarà a les 17.30 hores i que s’ha estructurat en tres itineraris”. Un grup sortirà de la plaça Catalunya i passarà pels carrers Sant Lluís, Colomeres i carrer el Centre. El segon partirà de la plaça de Batista i Roca i transcorrerà per la Rambla, Màrtirs del Setge del 1714,i el carrer Sant Pere. El darrer grup començarà a la confluència de la Rambla amb la carretera Santa Creu de Calafell i es dirigirà als carrer Artur Costa, Mossèn Cinto Verdaguer, Generalitat, Passeig Maragall i carrer Sant Pere. Tots tres però, acabaran cap a les 19.30 hores a la plaça de Jaume Balmes, amb el lliurament dels obsequis de record i on es dansarà una coreografia expressa titulada “Les criades”, gràcies al grup Roba Estesa, per reivindicar la igualtat entre homes i dones. Aquí , tots lluiran una polsera cedida per l’Ajuntament amb el lema “sí, és sí”.

Tot seguit, la festa es traslladarà a la plaça de Francesc Macià on seguiran les activitats de caire popular amb un sopar a base de paella i música i ball amb el grup Allioli.

Adrià Ortiz, president de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, ha posat en valor “l’empenta de la colla de Gavà i “l’orgull que suposa que es pugui fer aquí perquè Gavà és una representació clara de la bona salut del ball de bastons que amb 10 anys han aconseguit créixer i consolidar-se. També ha destacat “la presència, per primer cop en aquesta festa, de la única colla d’Andorra, concretament l’Esbart Laurèdia de Sant Julià de Lòria”.

La trobada preveu aplegar uns 1200 bastoners i bastoneres amb acompanyament instrumental de prop de 500 músics i 800 acompanyants més. Durant la tarda s’espera que vinguin unes 5000 persones per gaudir d’aquesta festa.