48 Memorial Joan Mitjans
Foto final amb els vencedors d'aquesta edició.

Aquest dimecres, l’Agrupació Fotogràfica Gavà ha lliurat els Premis Memorial Joan Mitjans que, aquest 2018, han sumat la seva edició numero 48. Segons el president de l’entitat organitzadora, José Miguel Velasco, “la participació, amb obres vingudes de diferents recons d’Espanya ha estat molt bona, assolint les 173 obres i totes de força bon nivell”.

La temàtica era lliure, tot i que sí que s’estableix com a requisit presentar obres en blanc i negre i és que, segons l’entitat , “aquest és el millor homenatge que se li pot fer a Joan Mitjans, qui sempre s’inclinava per questa modalitat”.

El vencedor d’aquest premi d’honor ha estat Diego Pedro, el primer premi estatal ha recaigut en Francesc Valldeoriola, mentre que el segon ha estat per a Luis Leandro.

Com en la resta d’edicions, l’Agrupació també vol premiar els artistes de Gavà, i per això es lliuren quatre premis socials, el primer dels quals ha estat per a Juan José Baena, el segon per a Xavier Moreno, el tercer per Gemma Cancerrada i el quart per a Javier Diatis

En l’acte d’entrega de guardons hi assistiren la vídua i la filla de Mitjans així una representació política encapçalada per l’alcaldessa Raquel Sánchez, qui va recordar i lloar la figura de Mitjans, “un amant de la fotografia i altres arts que tant ens va fer gaudir”. L’alcaldessa també va agrair a l’Agrupació “la bona disposició a l’hora d’implicar-se en els actes de ciutat immortalitzant, sempre amb passió, els moments claus de la nostra. Tant de bo mantingueu aquesta vocació”.

L’exposició, que compila una trentena de les fotos selecciones es pot visitar al hall de l’Espai Maragall de Gavà.