Dones
5è Congrés Dones Baix Llobregat

La vicepresidenta 1ª del Consell Comarcal del Baix Llobregat i alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat aquest matí al Teatre Plaza de Castelldefels el 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat. L’esdeveniment vol que el “màxim número possible de persones tinguin informació real i rigorosa de la situació actual de les dones”. També és un objectiu del congrés que els assistents “puguin expressar les seves opinions sobre les diferents temàtiques que es proposen en els documents de treball”.

Raquel Sánchez creu que “avui en dia es parla de feminisme més que mai, i d’això ens hem d’aprofitar sobretot per posar en evidència totes les coses que encara ens queden per fer i per treballar en matèria d’igualtat”. Sánchez ha destacat en aquest sentit que “continuen existint moltes discriminacions en tots els àmbits i tots els sectors, n’hi ha quan parlem de feina, de conciliació familiar, de disciplines com l’esport, dels índexs d’atur, de llocs de decisió, el que prova que encara queden moltes coses per aconseguir”.

Per conscienciar sobre aquests reptes, el congrés “vol generar un espai de reflexió i d’anàlisi per poder posar sobre la taula les dades i la realitat dels fets, ja que a partir d’aquí podrem entre tots construir solucions per tal de fer efectiva la plena ciutadania de les dones”.

Vicky Castellanos, consellera de Dones, Gent Gran i LGBTI del Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha volgut destacar de la seva banda “la intensa activitat pre-congressual que s’ha produït, ha estat molt activa i molt emocionant perquè hi ha hagut un moviment que ha implicat la participació de més de 1.500 persones en les 28 comissions que s’han fet per tot el territori”.

El primer Congrés de les Dones del Baix Llobregat es va celebrar fa 16 anys a Sant Boi, i els tres posteriors a Sant Feliu, Viladecans i Gavà. Aquest cinquè congrés tindrà lloc a Castelldefels els propers divendres 26 i dissabte 27. L’organitzen el Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Consell de les Dones del Baix Llobregat amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de les Dones.