5 dotacions dels Bombers segueixen a Fenoquímica per revisar la situació
5 dotacions dels Bombers segueixen a Fenoquímica per revisar la situació

5 dotacions dels Bombers de la Generalitat segueixen treballant a aquesta hora per acabar d’assegurar la situació a l’empresa Fenoquímica, situada a l’avinguda de Bertran i Güell de Gavà, on cap a les 4 d’aquesta matinada s’ha declarat un foc.

Tot sembla apuntar que l’incendi s’ha originat per culpa d’una espurna en una de les sitges on aquesta indústria guarda la pols que fan servir per a moldejos fenòlics. Les partícules s’han escampat, i tot i que no suposen cap risc de toxicitat per a la població, els bombers s’han quedat per netejar la zona, controlar la temperatura de les canonades i avaluar la presència de monòxid de carboni.

En el moment de l’avís s’han desplaçat fins a 11 dotacions dels bombers a la zona però aviat se n’han retirat la meitat. No hi hagut danys personals.

Pólvores d’emmotllament fenòlics

Fenoquímica basa la seva activitat amb una planta de producció de pólvores d’emmotllament fenòlics amb un alt grau d’automatització amb una capacitat de 7.000 Tn./any.

El compost d’emmotllament fenòlic, (PF) és un material fabricat a partir de resines de fenol-formaldehido, conegudes com Novolaca al qual s’afegeixen diferents additius (catalitzadors, acelerantes, ceres, lubrificants) i càrregues minerals i orgàniques, amb la finalitat d’obtenir un material que destaca per ser dielèctric, amb una excel·lent resistència a la temperatura i una gran estabilitat dimensional.