52è aniversari

El barri d’Ausiàs March celebra el seu 52è aniversari amb una programació d’actes que tindrà lloc el dissabte 25 i el diumenge 26 de novembre. Aquesta programació, que ha estat preparada per l’Associació Veïnal i Cultural Ausiàs March, respon en aquest cas al fet poc habitual de que es celebra veritablement l’aniversari del barri, que va ser creat l’any 1971. De fet, “el barri sol celebrar dues festes al llarg de l’any, aquesta i la que coincideix amb Sant Joan, i la d’estiu també la fem en la mateixa data que es va fer per primera vegada l’any 1973”, ens explica Damián Muñoz, membre de la junta directiva de l’entitat veïnal.

Són festes que Muñoz vol posar de relleu ja que “la convivència al barri s’ha anat construint gracies a aquests petits esdeveniments que posaven en comú a tot el barri”. També va unir molt als veïns “les reivindicacions que s’han fet en aquests 52 anys, ja que històricament aquest ha estat un barri amb carències i s’ha mostrat molt reivindicatiu per demanar solucions a aquests problemes”.

El barri d’Ausiàs March té uns trets peculiars ja que “pot donar la sensació d’estar tancat en sí mateix i aïllat ja que els seus centres neuràlgics són tres parcs interiors públics on sempre ha tingut lloc molta vida social, sobretot la dels infants que tant fa 52 anys com ara juguen aquí de manera molt lliure”. També val a dir que, quan es va crear fa 52 anys, “estava molt allunyat del centre, a la perifèria, i ara ja comença a ser més cèntric ja que hi ha altres barris creixent, sobretot per l’oest. Ara ja tenim tots els serveis més a prop, però en aquells temps el barri tenia els seus problemes degut a la seva condició de perifèric”.

Respecte a les activitats programades, n’hi ha moltes i per a totes les edats i gustos. Algunes, però, són veritablement clàssics que es fan des dels inicis del barri com per exemple la xocolatada de dissabte 24, a partir de les 19:00 hores, al carrer d’Ausiàs March. També és molt concorreguda la paella popular “que fem tant a la festa d’estiu com ara a l’hivern. Ens la fa la Casa de València i sempre té molt èxit, mai hem baixat de com a mínim 100 persones”. Aquesta paella es podrà degustar diumenge a partir de les 14:00 hores però compte perquè cal adquirir tiquet prèviament al forn de pa del barri o a la mateixa seu de l’associació de veïns.