6 hores de resistència

El passat dilluns es van tancar les inscripcions per la segona edició de les 6 hores de resistència que organitza el Club Esportiu Garraf Runners: s’hi han apuntat unes 150 persones, ens confirma Pedro Juárez, el vicepresident del club i director tècnic de la prova. Són unes 50 menys aproximadament de les que van participar en la primera edició, una davallada que segurament es pot explicar perquè “l’any passat es van apuntar moltes persones a la part popular, i enguany aquesta part ha anat més fluixa”, ens explica Juárez.

El club ja està reflexionant sobre aquesta davallada d’inscrits. Segons ens destaca Juárez, “volem pensar que el missatge d’inclusió que hem llençat per aquesta edició, que és bàsicament el mateix que el de l’edició passada, no ha calat en la societat de Gavà ja que l’any passat vam tenir quatre persones amb algun tipus de discapacitat, mentre que enguany no tenim cap”. El director de la prova confessa que “això ens preocupa perquè la nostra prova és solidària i inclusiva, i el fet de no tenir cap persona en aquesta situació ens preocupa molt”.

Garraf Runners no es quedarà aturat aquí i és que, segons ens explica Juárez, “el cert és que ja aquest any hem iniciat una sèrie de converses amb la Federació d’Excursionisme de Catalunya per tal d’entendre molt més tot aquest món de la inclusió, que per ells també és un espai nou. Estem mirant de trobar un canal de comunicació adequat que, per descomptat, passa pel fet que les entitats de Gavà entenguin aquest missatge i el comparteixin, una cosa que de moment sembla que no és així”.

A banda de tot això la veritat és que la prova ja està totalment preparada per poder-se fer el proper dissabte 6 d’abril: “Portem ja dues setmanes al 300%, tancant serrells, perquè si l’any passat els participants van sortir molt contents enguany volem repetir aquesta sensació”. Juárez recorda la novetat de la introducció en la prova dels relleus, una novetat que “ens fa molta il·lusió haver-la posat en marxa ja que l’any passat ens va quedar pendent perquè no teníem clar que pogués funcionar”.

Recordem que la sortida competitiva tindrà lloc a les 08:00 hores, una sortida que és “on tindrem el gruix de gent que vol aconseguir el repte d’aguantar aquestes sis hores, ja sigui corrent o caminant”, mentre que les altres dues sortides populars seran a les 10:00 i a les 12:00 hores. Precisament en relació a aquestes dues sortides populars hi ha un aspecte molt important que des de Garraf Runners volen deixar molt clar: “Jo crec que hi ha un aspecte que no s’ha entès en relació al missatge que volem transmetre i és que, independentment de que tota la informació està publicada sota l’epígraf de “6 hores de resistència”, també hem dit fins a la sacietat que no fa falta fer 6 hores, que es pot venir a fer una volta, o dues, o tres, o les que la gent vulgui”.

Juárez creu que “poques persones s’han aturat a llegir en detall la normativa sencera de la prova, i a això no li vam donar molta importància l’any passat perquè era una prova nova que se sortia dels estàndards a que estem acostumats. Però aquest any tenim el convenciment de que, especialment, al competidor popular li ha donat una mica de por llegir el títol de “6 hores de resistència” i no ha llegit tot el reglament, que és el lloc on hem explicat tot el desenvolupament de la cursa”.

És per aquest motiu que el club és conscient que “l’any vinent haurem de modificar el nostre missatge de manera substancial per tal que quedi clar com es fa aquesta cursa”. Per si queda algun dubte, Juárez no pot ser més explícit: “La sortida competitiva de les 8 del matí és la que entenem que aplega a la gent que vol aconseguir el repte d’aguantar les 6 hores, i és una sortida que té un caire més competitiu. Però les altres dues sortides són molt populars on cadascú pot fer el que vulgui, fins i tot ens hem plantejat, com l’any passat, posar alguna àrea amb cafès i entrepans per tal que els participants, si volen, puguin fer un descans i després seguir fent la cursa”.