6 punts públics de recàrrega de vehicles elèctrics

L’Ajuntament de Gavà impulsa la creació d’una xarxa pública de punts de recàrrega de vehicles elèctrics. En una primera fase, s’ha procedit a la instal·lació de 6 carregadors en els aparcaments municipals de les places de Jaume Balmes i  Batista i Roca, tres en cadascun. Es  tracta de carregadors semiràpids, de 7,4 kW de potència, equipats amb connectors tipus 2 (estàndard europeu) i endolls tipus Schuko. Ara s’està treballant en la seva ampliació a la via pública, amb la previsió que sigui una realitat aquest 2022.

L’alcaldessa Gemma Badia ha afirmat que “el nostre objectiu és anar omplint la ciutat de punts de recàrrega per fomentar l’ús de vehicle elèctric. Pròximament instal·larem tres estacions més als carrers del nucli urbà i a Gavà Mar”.

Badia ha afegit que aquesta “és una acció més per fer de Gavà una ciutat més sostenible i contribuir a la reducció de les emissions de CO2, tal com ens exigeix l’actual situació d’emergència climàtica. I això ho aconseguirem amb més vehicles elèctrics i, sobretot, fomentant el transport públic”.

Els primers punts ubicats als aparcaments municipals s’adrecen a les persones usuàries de les places de rotació, que podran carregar els seus vehicles elèctrics mentre fan les compres o gestions. Per promoure el seu ús, en un primer període, la càrrega serà gratuïta.

Com usar-los

En primer lloc, cal que la persona usuària es descarregui l’aplicació EVCharge al mòbil i es registri. Fet aquest pas, podrà activar la càrrega. També ho podrà fer a través d’una targeta que podrà sol·licitar a les oficines de Gavanenca de Terrenys Immobles (ubicades a l’edifici de l’Ajuntament), al telèfon 93 263 91 27 o a l’adreça de correu electrònic gti@gava.cat.

Les pròximes estacions de recàrrega semiràpida s’ubicaran a:

  • Carrer de Martí l’Humà, a l’altura de l’escola Jacme March
  • Rambla Pompeu Fabra, a l’altura de la Piscina de Can Tintorer
  • Carrer dels Tellinaires, a l’altura del Centre de Serveis de Gavà Mar.

La xarxa municipal de punts de recàrrega gairebé triplicarà les opcions de què fins ara disposaven els propietaris de vehicles elèctrics a la ciutat: l’electrolinera de l’AMB del carrer del Progrés, l’estació de l’aparcament públic de la Torre Lluc gestionat per REGESA, i el punt ubicat al pàrquing subterrani del Centre Comercial Barnasud.