Jornada Matemàtica
Uns 600 estudiants gavanencs prenen part en la tretzena Jornada Matemàtica

Més de 600 alumnes de tots els centres públics educatius de Gavà han pres part aquest matí en la tretzena Jornada Matemàtica al Carrer que ha tingut lloc a la Rambla de Gavà. El funcionament és el mateix de cada any: es distribueixen unes taules i a cadascuna d’ella els alumnes han de resoldre amb enginy un joc matemàtic divertit. Els estudiants que estan a les taules són els alumnes de primer de Batxillerat, en total 114, mentre que els que fan els jocs són els de sisè de Primària i primer d’ESO, enguany un total de 533.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi ha atansat i ha destacat que aquesta Jornada Matemàtica “es fa sobretot per fomentar l’intercanvi i el coneixement d’alumnes que ara acaben la Primària i que l’any que ve començaran la Secundària, és una activitat molt consolidada que funciona molt bé i vull agrair l’esforç dels equips docents, de la direcció dels centres i de la coordinadora d’AMPAS, gràcies a la seva implicació que cada any aquesta activitat és un èxit”.

La coordinació d’aquesta activitat és rotativa i cada any són dos els centres educatius que s’hi encarreguen, una escola i un dels dos instituts de la ciutat. Enguany els hi ha tocat a l’escola Marcel·lí Moragas i a l’Institut El Calamot. Mercè Campodarve, directora del Marcel·lí Moragas, ha recordat que aquesta iniciativa “posa en valor el treball que fem l’escola pública de coordinació al llarg de tot el curs, una col·laboració que fem entre Primària, Secundària, i llars d’infants”.

Els jocs han estat dissenyats per un equip de professors de matemàtiques de tots els centres públics que cada any s’adapten i es posen a punt: “Hi ha proves de càlcul, de raonament lògic, de treball geomètric amb peces que s’han de muntar, etc., la tipologia dels jocs és molt variada”, ens explica Campodarve. Enguany és la segona vegada que s’introdueix en dos dels jocs l’ús d’una tauleta per adaptar la iniciativa a les noves tecnologies, i és que “cada any intentem anar introduint poc a poc les noves tecnologies en els jocs d’aquesta activitat”.

En aquesta tretzena Jornada Matemàtica al Carrer han participat els sis centres públics d’Educació Primària que hi ha a Gavà més els dos instituts, el Bruguers i El Calamot. Les taules s’han repartit al llarg de la Rambla agrupades en tres zones diferents, i cada zona disposava dels mateixos 19 jocs. D’aquesta manera, els professors poden repartir als alumnes amb comoditat dins de cadascuna de les zones. A part de les direccions de tots els centres educatius, col·laboren en aquesta activitat l’Ajuntament de Gavà, els Serveis Educatius de Gavà i la Inspecció Educativa.