600 persones més a vigilància epidemiològica per prevenir contagis

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que “el Departament incorporarà 600 persones als serveis de vigilància epidemiològica les properes setmanes per enfortir la prevenció dels contagis de la Covid-19 a les residències de gent gran i també a altres empreses”.

Vergés ha explicat que amb aquesta iniciativa també es vol ampliar el sistema de rastreig per millorar el traçat i cercar els orígens dels brots. “Volem enfortir encara més quin és l’origen dels positius i intentar tallar les cadenes de contacte per davant i per darrera”, ha subratllat la consellera, que alhora ha remarcat la gran transformació del sistema sanitari de Catalunya per fer front a la pandèmia.

La consellera de Salut ha destacat que “el sistema sanitari català ha hagut d’adaptar-se a aquesta nova realitat de forma accelerada, reinventant-se i col·laborant estretament amb tots els sectors i totes les administracions”. I en aquest sentit, ha detallat que la capacitat hospitalària va créixer fins assolir els 27.000 llits d’hospitalització i el triple de llits de crítics, passant de 600 a 1.800, durant el pic de la pandèmia.

Vergés també ha insistit en la necessitat de “posar l’atenció primària al centre com a eix vertebrador del sistema sanitari” i ha recordat que el 80% de les consultes que fa estan relacionades amb la Covid-19, també les telemàtiques. A més ha avançat que “l’activitat a l’atenció primària  al setembre de 2020 ja s’acostava a la de l’any anterior, amb unes 900.000 visites relacionades només amb la Covid-19”, la qual cosa representa un increment d’activitat d’entre un 10 i un 15%.

PUBLICITAT