61 Ral·li de Sitges
La cursa passarà diumenge per Gavà.

Aquest cap de setmana se celebra la 61ª edició del Ral·li Internacional de Cotxes d’època Barcelona-Sitges, una curiosa cursa de vehicles, amb els seus ocupants vestits d’època, que partirà de la plaça Sant Jaume a les 10.30 hores i travessarà 8 municipis de l’entorn metropolità començant per L’Hospitalet, Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Gavà (per la carretera C-245), Castelldefels i Sitges (passant per les costes de Garraf).

La història del Ral·li comença amb la primera edició que es va celebrar el 8 de febrer de 1959, amb una vintena de cotxes que van sortir de la plaça Sant Jaume envoltats d’una gran multitud de visitants. Des de la primera edició, l’organització va posar com a condició que els ocupants dels vehicles participants anessin vestits d’acord amb l’època de fabricació del seu vehicle. La raó d’aquesta condició és que el Ral·li s’emmarcava dins les Festes d’Hivern de Sitges; que el Carnaval de Sitges es celebrés per aquelles dates va afavorir que aquesta premissa fos acceptada amb entusiasme.

En els inicis, el Ral·li es va plantejar com una prova esportiva de regularitat, durant el mític i revirat tram de les costes, on els vehicles havien de mantenir la mateixa velocitat de baixada de pujada. Aquesta “esportivitat” estava regulada sota el reglament de la FIA.

En arribar a Sitges, els participants desfilaven pel passeig de la Ribera fins arribar a la Fragata on, talment com es fa a l’actualitat, eren rebuts per les autoritats i posteriorment aparcaven per què el públic pogués admirar-los.

La bona acollida general va animar els organitzadors a repetir l’esdeveniment els anys següents, durant els quals van acabar de donar la forma al Ral·li tal i com el coneixem avui.