Les sol·licituds només es poden presentar de forma telemàtica a través de la pàgina web de la Generalitat. Alumnat de l'escola Marcel·lí Moragas
Les sol·licituds només es poden presentar de forma telemàtica a través de la pàgina web de la Generalitat. Alumnat de l'escola Marcel·lí Moragas

La preinscripció escolar per al curs 2022-2023 a segon cicle d’educació infantil (P3-P5) i educació primària serà del 7 al 21 de març, i a educació secundària obligatòria (ESO), del 9 al 21 de març. Com ja va succeir l’any passat, el procés es farà només de manera telemàtica. Les famílies han de presentar la sol·licitud a l’adreça: preinscripció-gencat.cat que serà operativa a partir del 7 de març.

L’Ajuntament de Gavà posa a disposició de les famílies, un any més, l’Oficina Municipal d’Escolarització, ubicada a l’edifici de l’Ajuntament a la plaça de Jaume Balmes per consultar dubtes sobre el procés de preinscripció. Per a consultes i dubtes s’ha de trucar al telèfon 93 263 92 60, o bé, per correu electrònic a l’adreça: xarxagavaeduca@gava.cat. Les visites presencials han de ser mitjaçant cita prèvia trucant al número de telèfon esmentat.

La gran novetat enguany en el procés per al curs 2022-2023 és el canvi de la baremació. Ara els criteris son prioritaris (no generals) i complementaris. Entre los criteris prioritaris el tenir germans matriculats al centre són 50 punts, la proximitat al domicili oscil·la entre els 10 i els 30 punts i la renda anual de la unitat familiar compte 15 punts. Quant a criteris complementaris es tindran en compte la presencia de pares, mares, tutors als centres, ser família nombrosa, monoparental, el part múltiple, si l’alumne es troba en situació d’acolliment familiar, la discapacitat de l’alumne o un membre del seu nucli familiar i la condició de víctima de violència de gènere o terrorisme.

Una altra novetat del procés és que es mantindrà la reserva de places de necessitats educatives especials fins dos dies abans de la publicació de la llista d’espera per poder arribar al major nombre d’alumnat amb aquestes necessitats del sistema educatiu.

Per al curs escolar 2022-23 l’oferta inicial de grups de P3 és de 20 (10 a l’escola pública i 10 a la concertada). És a dir un menys que l’any passat, després en base als resultats de la preinscripció l’oferta pot variar a la baixa i, al revés, augmentar un grup si calgués, expliquen fonts del Departament d’Educació de l’Ajuntament. El nombre aproximat d’infants nascuts a 2019 i que per tant començaran P3 és de 361, però pot experimentar lleugers canvis. Hi ha una davallada de natalitat respecte a l’any anterior en 47 infants menys.

Pel que fa a l’oferta inicial de grups de 1r d’ESO es de 20 ( 9 a l’escola pública i 11 a la concertada) el mateix nombre que l’any passat. Segons les dades facilitades per l’Ajuntament 270 alumnes passaran de 6è d’educació primària a 1r d’ESO de l’escola a l’institut. La resta d’alumnat matriculat en centres concertats té continuació dins el col·legi.

Coincidint a l’inici del procés de preinscripció l’Ajuntament ha posat en marxa una campanya de suport a l’escolarització que té per lema “Escoles de Gavà, clar que sí. Apunta-t’hi”. Consta de diferents material de difusió i un especial en el darrer número del periòdic El Bruguers amb informació dels centres escolars de la ciutat. També s’han fet dues xerrades, a la Biblioteca Josep Soler Vidal els dies 21 i 22 de febrer, adreçades principalment a les famílies amb fills i filles que han de començar P3 i 1r d’ESO on van plantejar els dubtes que tenien sobre el procés de preinscripció.