David Rabadà i Vives. (Fotografia d'arxiu)
David Rabadà i Vives. (Fotografia d'arxiu)

“Prejuicios y evolución humana. Un viaje de 6 milones de años” serveix al paleontòleg i divulgador científic David Rabadà per aclarir els prejudicis i denunciar els interessos que s’amaguen a l’hora d’explicar l’evolució humana. Es tracta d’una obra desmitificadora de David Rabadá i Vives, vinculat estretament a l’Institut de Bruguers on ha exercit com a professor durant molts anys.

Dijous, 7 d’octubre, a partir de les 18.30, a la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal, tindrà lloc la presentació de l’obra que anirà a càrrec de l’escriptor Albert Villanueva.

“Prejuicios y evolución humana. Un viaje de 6 milones de años” es pot adquirir a les llibreries Pelegrí, Alibrí, Documenta y La impossible o bé comprar on line.

Biografia

David Rabadà i Vives, té 54 anys. Paleontòleg i divulgador científic, es va doctorar en Ciències Geològiques el 1995 per la Universitat de Barcelona amb el CSIC. Ha publicat multitud d’articles tècnics sent els últims molt crítics amb algunes interpretacions realitzades a Atapuerca. Ha rebut diferents premis com els Fundación Eduard Fontseré de ciencias (1996), la mención especial en el UPC de Ciencia-ficción (1999), el Albert Pérez Bastardas de periodismo científico (2003), el Premio de Natura Ciudad de Valls (1992 y 1995) y el Ciudad de Viladecans de narrativa (2005). Es también autor de los libros Un Déu per als Ignorants (2000), Les Cinc Cares de la Tierra (2005), ¿Educar? Educamos Todos (2007), ¿Quién fracasó con el Fracaso Escolar? (2008), Cristo Mito al Desnudo (2015), COVID, crisi o oportunitats (2020) y es coautor de Ciencias de la Tierra y del Medio Ambiente (2008). Actualment és professor de Ciències Geològiques, acadèmic de l’ACVC, redactor a Catalunya Vanguardista, i responsable de comunicació de Professors de Secundària.