725 assistències a la platja de Gavà
725 assistències a la platja de Gavà aquest estiu.

La temporada de platges es va desenvolupar del 8 de juny a l’11 de setembre. El servei de salvament i socorrisme ha comptat amb tres llocs de socors situats als carrers Premià, Palamós i Vandellòs. En aquests indrets es comptava amb 5 cadires de vigilància. Una d’elles, la situada entre els carrers Alcanar i Sitges, va ser substituïda per una cadira d’intervenció immediata. Aquest canvi es va produir a finals de temporada i va esdevenir una prova per conèixer la seva operativitat. Enguany com a novetat, el mòdul del carrer Palamós també ha estat operatiu els caps de setmana del mes de maig, el primer de juny i el tercer de setembre.

En relació amb les assistències realitzades aquest estiu, s’han produït 725 mentre que l’estiu de 2018 es van fer 633. Les que més han augmentat, i suposen el 86%, són les relacionades amb les picades de medusa, que passen de 453 de l’estiu passat a 626 enguany. La resta d’assistències han baixat: per cures passen del 14 al 12% i per rascades del 6 a l’1%.El servei de salvament i socorrisme realitza altres serveis durant la temporada de platges. Així per exemple es lliuren polseres per poder identificar als infants si es perden. Aquest estiu el nombre de polseres lliurades s’ha incrementat notablement, fins a arribar a les 138, molt lluny de les 25 lliurades l’estiu de 2018. Altres serveis que es presten són cadira amfíbia i ajuda a discapacitats. Pel que fa a evacuacions s’han fet un total de 10 (6 al 2018) i 6 rescats a banyistes (9 al 2018).

Neteja i manteniment

La campanya de platges també inclous serveis de neteja i manteniment a càrrec de l’AMB i de l’empresa municipal PRESEC i una àmplia oferta de serveis de lleure amb guinguetes de begudes i gelats, una base nàutica, dues zones públiques d’avarada d’embarcacions sense motor, jocs infantils i espais per a la pràctica esportiva. També un Punt d’Informació Turística instal·lat al costat del Monument de la Vela que aquest estiu ha registrat 2.541 atencions i que ha rebut una alta valoració per part de les persones usuàries: un 9,7 sobre 10.Durant la temporada d’estiu també s’han realitzat actuacions de vigilància i control en matèria de seguretat alimentària i de requisits mínims de consum, i el nivell assolit per part de les guinguetes de begudes i gelats ha estat satisfactori.

Punt d’Informació Turística instal·lat al costat del Monument de la Vela.

Dispositiu policial

Durant la temporada estival, la Policia Municipal també va reforçar la vigilància al barri marítim, sobretot els caps de setmana. Aquest estiu, s’han incorporat agents interins i agents cívics que han actuat com auxiliars de mobilitat. La vigilància policial combina el patrullatge a peu, en motocicleta, quad i turisme. Els agents locals es coordinen amb els Mossos d’Esquadra i el dispositiu també ha comptat amb agents uniformats i de paisà. Relacionat amb la Seguretat ciutadana s’han identificat un total de 69 persones i 40 vehicles en els dispositius de trànsit amb l’objectiu d’evitar actes incívics i delictius.. Quant al trànsit, s’han interposat 1.227 denuncies, la majoria per estacionar en zona taronja sense ser resident. Altres denúncies de trànsit han estat vinculades a estacionaments genèrics (313), denúncies del Servei Català de Trànsit (17), infraccions dinàmiques (15) i retirades amb grua per estacionament (14). A més, es van immobilitzar 3 vehicles.

51 turistes estrangers van requerir assistència informativa i es van produir 9 contactes amb veïns i veïnes i amb establiments per traslladar dubtes o queixes. També es van fer 6 intervencions per venda ambulant i 4 per actes incívics. Així mateix, només hi va haver un accident de trànsit amb ferits.