Miquel Roselló, portaveu del grup municipal d'ERC
Miquel Roselló, portaveu del grup municipal d'ERC

Dia Internacional de les Dones, un homenatge als moviments a favor dels drets i una reivindicació per fer evidents les desigualtats que pateixen. Aixó va més enllà d’aquesta data i impregna a tots i totes durant els 365 dies de l’any.

Des de l’inici de la pandèmia la vulnerabilitat que pateixen les dones s’ha agreujat. Segons l’últim informe de Govern, la bretxa salarial entre homes i dones es del 22,2% a Catalunya. Això es tradueix en que cobren de mitjana entre 3000€ i 7000€ menys a l’any que els homes; i pitjors salaris en tots els nivells formatius; només un 10% accedeix als llocs de direcció i gerència; i pateixen una major precarietat laboral.

Des de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes, estem aplicant polítiques de conciliació de la vida laboral, personal i familiar per garantir que les dones tinguin dret a gaudir de temps de lleure i participació en igualtat de condicions que els homes. A més, treballem per implantar al nostre país uns horaris més racionals que permeti cobrir aquest drets .

Reivindiquem el dret a decidir sobre el seu cos i a una maternitat lliure i segura. Defensem la despenalització de l’avortament i que aquest sigui lliure, legal i segur.

El nostre compromís per a la igualtat de gènere el vam plasmar en un Pla que ens ajuda a continuar treballant per la plena participació política de les dones. Liderem la transformació feminista des del Govern i, assumim el compromís per les eleccions municipals del 2023 de fer el format de llistes cremallera arreu del territori. Això ha suposar un pas més per millorar la presència de les dones a les institucions catalanes en tots els nivells. La Igualtat no només es predica, sinó que s’exerceix, amb compromís, ambició i responsabilitat.