8 Dia Solidari del Santo Ángel

El Col·legi Santo Ángel de Gavà ha celebrat aquets dissabte, enmig d’un gran ambient i una nodrida participació el seu “Dia Solidari”, una jornada lúdica, cultural i esportiva amb activitats per a tota la família que va tenir lloc al pati del propi centre educatiu.

Les activitats van donar inici amb una xocolatada i, a continuació, i al llarg de tot el matí, es van fer tallers adreçats a nens, joves i adults: henna, màgia, experiments científics, pintura, i maquillatge infantil, bàsquet 3X3, mini tennis infantil, rifa solidària, zumba, exhibició de ball i esportiva, etc.

Els diners recaptats aniran a benefici de les entitats amb qui han col·laborat els alumnes al llarg del curs: ASDIVI (Associació per a la integració de persones amb Discapacitat de Viladecans) i NASCO Feeding Minds (ONG dedicada a crear una xarxa d’aules d’ informàtica a escoles rurals de Ghana)

Trajectòria solidària

Des de fa set anys i en el marc de l’assignatura de Cultura i Valors Ètics, els alumnes de 4t d’ESO  porten a terme un projecte anomenat Siguem Solidaris. Dins aquesta matèria els joves han de conèixer i fer el Servei Comunitari a una entitat sense ànim de lucre o una ONG del seu entorn. Amb aquest motiu els alumnes de 4t ESO han organitzant el “Dia Solidari” per tal de col·laborar econòmicament amb les entitats que els han obert les seves portes desinteressadament.

Segons el centre, “el principal objectiu d’aquest projecte és fer alumnes més solidaris i compromesos amb el món que els envolta”. En aquest sentit, la matèria treballa els valors de la solidaritat, la responsabilitat, la convivència, la justícia social o la igualtat, entre d’altres. És per això que els alumnes han estat els encarregat d’organitzar i coordinar totes les activitats i són ells els màxims responsables del bon funcionament dels tallers i els estands i del Dia Solidari.