830000 euros per a la seguretat a les platges

La Diputació de Barcelona, a través del Servei de Salut Pública, concedeix ajuts econòmics per garantir la seguretat i la salubritat de les platges als 25 municipis costaners de la demarcació de Barcelona, excepte Barcelona ciutat. El pressupost d’enguany és de 830.000 euros repartits entre aquestes 25 localitats.

Així mateix, amb el començament de la temporada de platges, la Diputació torna a engegar la campanya “Cuida les platges i Cuida’t tu” mitjançant la qual cedeix material d’informació i prevenció als municipis costaners de la demarcació. D’entre els materials cedits es troben les polseres d’identificació (8.850 unitats), els contes “Els pirates de la platja” (5.375 unitats), amb l’objectiu que els infants de 6 a 10 anys coneguin, de manera lúdica, els riscos que hi ha a la platja i els aprenguin a minimitzar; i els ventalls (23.500 unitats), que enguany s’han reeditat de nou.

A més, aquest any la Diputació de Barcelona també ha volgut ajudar els ajuntaments a posar en pràctica mesures per fer front a la nova situació sanitària en la reobertura de les seves platges durant la desescalada per prevenir la propagació de la COVID-19 i evitar possibles rebrots de la temuda malaltia.

En aquest sentit, es distribuiran 24.000 díptics amb mesures relacionades amb la pandèmia i s’ha elaborat un cartell digital per acompanyar els materials de la campanya habitual.

Web amb informació en línia

Per altra banda, la Diputació de Barcelona disposa d’una pàgina web específica https://www.diba.cat/platges adreçada a tots els usuaris on es pot consultar informació relacionada amb el suport que la Diputació ofereix en matèria de platges. En aquest lloc web també es pot accedir a links d’interès relacionats amb aquesta temàtica, com per exemple l’aplicació Platgescat, que permet obtenir informació en línia de l’estat de les platges de Catalunya.