8M
Foto de família de la formació en la carpa de l'11 de març (Imatge: cortesia En Comú Podem Gavà)

En Comú Podem Gavà ha participat en diverses accions al voltant del 8M – Dia Internacional de les Dones. La formació s’ha mostrat “molt contenta de la bona acollida que vam tenir en la nostra carpa el passat dissabte, 11 de març, a la plaça Major”. Segons expliquen els morats, “va ser una jornada en la que van participar moltes persones que es van apropar per crear entre totes un mural feminista, posant de relleu la creativitat i la sororitat dels participants”.

La formació vol “donar les gràcies a tots aquells que van venir a la nostra carpa, que van participar en el mural, i que ens van animar a seguir treballant per un Gavà més igualitari”.

No va ser, però, l’única acció al voltant del 8M en la que va prendre part En Comú Podem Gavà, formació que s’ha declarat “molt orgullosa d’unir-nos un any més a aquesta jornada reivindicativa, i de sortir al carrer per reclamar la igualtat real i efectiva de drets i oportunitats entre dones i homes”. Els morats també van participar en la manifestació unitària del 8M a Barcelona “compartint amb molts altres companys de Gavà, del Baix Llobregat i dels diferents barris de Barcelona les ganes de dir que ja n’hi ha prou de tanta violència, precarietat i desigualtat com la que encara patim les dones”.

Els morats lamenten que “sembla mentida que en el segle XXI, en ple 2023, encara haguem de seguir reivindicant els nostres drets i les nostres llibertats de decidir sobre el nostre cos i sobre la nostra manera de voler viure”. Segons afirmen, un any més “el 8M és un crit de rebel·lia i d’esperança de milers de dones que no ens rendim a la societat patriarcal i que exigim respecte a les nostres decisions i als nostres drets”.

La formació morada recorda que “el moviment feminista és el motor de la transformació social i, tot i estar qüestionat, compta amb la força, la lluita i la creativitat de milers de dones que no ens rendirem fins aconseguir el nostre objectiu”. I aquest objectiu, apunta En Comú Podem Gavà, és “la igualtat plena de drets i oportunitats entre dones i homes”, perquè “si volem una societat justa i igualitària per a tots, la societat ha de ser feminista, vet aquí la frase “la societat serà feminista o no serà” que cada vegada té més sentit”.