Torneig de futbol Special
Foto de família del torneig amb tots els equips participants

El camp de futbol municipal de Can Tintorer ha acollit aquest matí el 9è Torneig de futbol Special organitzat per ADISGA (Asociación de Personas con Discapacidad Intelectual de Gavà). Hi ha participat quatre equips: Insercort Cornellà, Tots Som Santboians, Penya Barcelonista Sant Vicenç dels Horts, i Adisga Sporting Gavà. El guanyador ha estat l’equip dels vicentins, mentre que els gavanencs han quedat segons.

Però el resultat, òbviament, era el de menys. Gemma Badia, que ha entregat la copa de campions als primers classificats, ha destacat que “es tracta de donar visibilitat i atorgar la importància que té l’esport per aquestes persones que realment s’han d’incloure en l’agenda esportiva”.

En aquesta línia, justament aquest any l’Ajuntament “ha facilitat a l’equip esportiu d’ADISGA espais propis i horaris propis perquè volem fomentar l’esport inclusiu, pensem que és important impulsar aquesta pràctica de l’esport dins de tot el que té a veure amb les discapacitats, ja que el que aconsegueix és crear esperit d’equip, que se sentin molt reconeguts, i a més les famílies també ho agraeixen moltíssim, així que continuarem treballant per tal de fer de l’esport inclusiu un esport més a la ciutat de Gavà”.

Pedro Manuel Corvillo, president d’ADISGA, s’ha mostrat molt content precisament d’aquesta cessió d’espais i horaris propis a les instal·lacions de Can Tintorer: “La veritat és que teníem alguns problemes per poder utilitzar les instal·lacions esportives de la ciutat, no sabíem ben bé com ubicar-nos i altres entitats ens cedien espais i horaris. Però l’Ajuntament ha tingut el gran detall de considerar-nos com una entitat no només social sinó també esportiva, i aquest any ens han anunciat que ja tindrem els nostres horaris, disposarem dels camps sense haver de demanar permís ni canvis d’horaris a altres equips, és a dir, que ara ja som un equip esportiu com qualsevol altre de Gavà”.

L’entitat atorga, doncs, un paper molt destacat a l’activitat esportiva, fins el punt que “nosaltres som una entitat de caire social però properament també ens inscriurem com entitat esportiva perquè estem fomentant molt l’esport inclusiu. Vam començar amb altres associacions del Baix Llobregat a fer equips i a jugar sense cap lliga, després vam aconseguir fer una lliga, i ara estem amb un campionat de Primera, Segona i Tercera Divisió”.

La intenció no és només jugar a futbol sinó, tal i com ens explica Corvillo, “anar creixent i fer multi esport, ja hem parlat amb els equips d’handbol i de voleibol per poder fer una vegada al mes una mica de cada esport, i després els nostres nois que puguin escollir el que més els hi agradi”.