A la feina amb tu
“A la feina amb tu”, un nou programa de l’Ajuntament per inserir aturats de llarga durada

L’Ajuntament de Gavà ha posat en marxa “A la feina amb tu”, un projecte per ajudar a persones en situació d’atur de llarga durada a través de la orientació i la inserció laboral. S’espera atendre un total de 60 persones del municipi fins el mes de maig del 2020, tot i que de moment ja hi ha 3 persones que s’han beneficiat del projecte i han trobat feina a empreses de l’àrea metropolitana.

Jordi Tort, Tinent d’alcalde d’Estratègia Econòmica i Treball de l’Ajuntament de Gavà, ha explicat que “el que pretenem és un acompanyament molt exhaustiu especialment en qüestions com ara habilitats socials o en ajudar-los en el seu enfocament per trobar feina o per fer prospeccions empresarials, és un programa que ens demana treballar molt a prop de les persones en situació d’atur per tal que realment sigui exitós”.

“A la feina amb tu” està destinat a persones a l’atur d’entre 16 i 64 anys que portin molt de temps sense tenir feina o dedicar-se als estudis. Els inscrits seguiran un itinerari de 3 fases: en primer lloc, rebran acompanyament personalitzat i participaran en tallers d’habilitats socials; en una segona fase rebran orientació laboral i formació en tècniques ocupacionals; per últim, participaran en activitats de recerca de feina i realitzaran prospeccions a empreses, podent dur a terme pràctiques professionals.

Aquest projecte s’ha iniciat conjuntament en cinc municipis: Gavà, Castelldefels, El Prat, Sant Boi de Llobregat i Viladecans, i s’espera atendre a un total de 400 persones a través dels serveis d’ocupació local. Si el programa té èxit, podrà implantar-se a altres municipis del Baix Llobregat.

Totes les persones interessades en participar poden adreçar-se al Centre de Serveis per a l’Ocupació Rosa Luxemburg de Gavà escrivint un correu a cso@gava.cat o trucant al telèfon 93 263 91 20.