Gavà acollirà, el 16 i 17 de març, el Bike show, un esdeveniment esportiu que vol oferir activitat ciclista a tots els públics, combinant l’esport amateur i de base amb el professional amb diferents proves i l’objectiu, segons ha explicat el director general d’Ocisport, Albert Balcells, de “promocionar l’ús de la bicicleta com a pràctica sostenible i saludable en un entorn amb nombrosos encants visuals, paisatgístics i culturals”.

A la primera edició celebrada l’any passat, van participar-hi més de 900 ciclistes de fins a 15 nacionalitats i enguany s’espera superar la xifra. El certamen acollirà en seva vessant competitiva una prova de la BIKINGPOINT COPA CATALANA INTERNACIONAL, un circuit anual de 7 proves de Cross-country, la disciplina olímpica del mountain bike, amb punts UCI en joc, i que segons Balcells “esdevé especialment valuosos en un any olímpic perquè el 26 de maig s’acaba el termini per presentar les mínimes per a París, raó per la qual comptarem amb participacions d’esportistes destacats”.

Diumenge, 17 de març, tindrà lloc una prova de la MARATHON CUP BTT que combina la participació en categoria PRO de ciclistes d’èlit amb aquells amateurs i populars que ho fan en la categoria OPEN, amb dos recorreguts de 41 quilòmetres pels més atrevits i 30 quilòmetres per la resta, prova que segons Balcells, “una bona oportunitat de descoberta del territori”

El programa del BIKESHOW GAVÀ es completa amb altres proves de promoció del ciclisme com la SUPER CUP YOUTH, adreçada als esportistes més joves, i LA PEDALADA POPULAR que oferirà un recorregut per GAVÀ, pensat perquè hi puguin participar tots els veïns i veïnes de la ciutat, de manera que, segons Balcells “es pugui també promoure els valors de la mobilitat urbana i la sostenibilitat”.

L’alcaldessa, Gemma Badia, ha asseguretat que “Gavà és una ciutat que aposta per l’esport, tant en la vessant competitiva, com des d’una visió més holística com una eina per fer salut i a la vegada apropar la natura a tothom. Seguirem treballant per promoure l’ús de la bicicleta en un municipi on hi és molt present, i on es treballa perquè cada cop ho sigui més i amb l’ojbjectiu d’esdevenir capital del ciclisme català i referència internacional”.

Badia ha concretat que  “els recorreguts s’han traçat pel parc del Calamot i vorejant el parc del Garraf, donant resposta a uns requeriments molt acurats i a l’alçada d’una competició d’alt nivell” i tres quartes parts dels mateixos discorreran per camins ja ciclables,“ja que Gavà té un entorn de 50 km de camins de muntanya que la ciutadania ja utilitza per anar en bici”.

Programació

Dissabte 16 de març

Super Cup Youth: Les futures generacions del ciclisme de muntanya, gaudeixen d’una cursa federada de BTT en diferents categories.
  • 09.30h Inici competició Super Cup Youth
  • 11.45 Entrega de premis
Copa Catalana Internacional Biking Point de Gavà: Prova federada de cross country, modalitat de BTT de primer nivell internacional, puntuable pel rànquing mundial. Inscripcions ja disponibles.
  • 12.15h Inici proves Copa Catalana
  • 18.00h Entrega premis

Diumenge 17 de març

Marathon Cup de Gavà: Dos recorreguts per a professionals i amateurs, de 42 i 30 quilòmetres, per aquells que vulguin gaudir dels corriols espectaculars de l’entorn de Gavà.
  • 09.30h Sortida Marathon XCM
  • 09.35h Sortida Marathon XCP –Open XCM i XCP
  • 13.00h Entrega de premis
Bicicletada Popular: Un recorregut apte per a tothom, qui vulgui gaudir d’una matinal lúdica d’esport amb la seva bicicleta.
  • 10.00h Sortida Bicicletada Popular

Inscripcions obertes a: https://bikeshow-gava.com/