Feria de Abril
Mora (centre), amb el cartell de la Feria de Abril d'enguany

L’Associació de Veïns Les Colomeres de Gavà torna a organitzar la Feria de Abril a la nostra ciutat. És la primera vegada des de l’any 2019 que la munten, ja que tant el 2020 com el 2021 no es va poder fer a causa òbviament de la pandèmia. La data escollida serà dissabte, 14 de maig, des de les 11:00 hores i fins les 23:00 hores, i la festa tindrà lloc a la plaça Francesc Macià. Tot plegat organitzat en col·laboració amb la Casa de Andalucía de Gavà, com, venia sent habitual abans de l’aturada per la pandèmia.

Isabel Mora, presidenta de l’Associació de Veïns Les Colomeres, ha destacat que “mai abans havia vingut tanta gent a la Feria de Abril, ni tants artistes ni havíem tingut tantes casetes”. De fet, aquesta activitat “és la més complicada de les que munten al llarg de l’any, més fins i tot que la festa de barri d’estiu perquè hi ha una infraestructura de molta gent que mobilitzar i moltes coses que coordinar. Col·laboren al voltant de 30 persones per ajudar-nos, i és una activitat que ens porta cinc mesos organitzar”.

Alguna de les xifres de la jornada parlen per sí mateixes de la complexitat d’organitzar aquest esdeveniment. Per exemple, hi haurà migas per a tothom que s’atansi que “normalment fèiem per a 150 pesones i enguany les farem per a 400 persones”. També el nombre d’artistes convidats és important ja que “entre cantants i membres dels diferents grups de balls esperem que siguin probablement més de 100 persones, que vindran de poblacions com ara Sant Andreu de la barca, Piera, l’Hospitalet de Llobregat, o el Prat de Llobregat”.

L’associació veïnal organitzat aquesta (i les altres activitats que fan) perquè, en paraules de Mora, “sempre estem buscant coses per mobilitzar a la gent del barri i del poble, que hagi moltes activitats, que la gent s’impliqui i es relacioni, i fa ara cinc anys vam pensar en muntar aquesta Feria de Abril per tal de moure la gent i que Gavà sàpiga que estem aquí”.