Abraham Vázquez repeteix al projecte Denísova
Abraham Vázquez repeteix al projecte Denísova

A l’igual que l’any passat, Abraham Vázquez és un dels artistes que participen en la segona edició del projecte Denísova, el qual, després de l’èxit assolit l’any passat es torna a organitzar amb l’objectiu de fer un repàs a la història de la humanitat a través de les joies de l’antiguitat. Així, cada creador tria la joia que millor s’adapta més bé al seu estil i, amb una visió actual del disseny, reinterpreta la peça del passat. Les joies seleccionades resatran esposades al Museu d’Art Iberoamericà de Tenerife

Per a l’ocasió, el gavanenc aporta un collaret d’ossos i dents del Neolític del jaciment de Skara Brae.

Collaret d’ossos i dents del jaciment de Skara Brae any 3000 a.c.

És un enclavament mil·lenari situat en una petita illa a la vora de l’Atlàntic, al nord d’Escòcia, i avui dia continua constituint un autèntic misteri. És un poblat del neolític compost per unes deu cases que, segons els arqueòlegs, va estar habitat entre els anys 3100 i 2500 a.c.

En el lloc es van trobar joies, botons i un tipus d’atuells estriats que també han aparegut en altres jaciments de l’illa. És el jaciment del nord d’Europa on millor pot apreciar-se com vivien les persones que van habitar el lloc.

Un jurat professional seleccionarà les 40 millors peces i s’exposaran en el Museu d’Art Iberoamericà de Tenerife.