Abraham Vázquez
Aquesta és una de les polseres solidàries d'Abraham Vázquez

El dissenyador de joies gavanenc Abraham Vázquez participa en una campanya d’ajuda al poble ucraïnès anomenada “Arte por Ucrania”. Es tracta d’una iniciativa de l’Asociación de Artistas, Diseñadores y Artesanos (ADA), en la que cada dissenyador escull tant la peça com l’entitat amb la que vol col·laborar d’entre les que estan treballant en Ucraïna. Segons ens ha explicat el mateix Vázquez, “a nivell personal ja col·laborem amb Ucraïna, però des d’ADA es va veure que s’havia de portar a terme alguna iniciativa per involucrar l’art per fomentar la col·laboració de persones que potser no saben com ajudar”.

En el cas de Vázquez, es tracta d’una polsera de la col·lecció “Signos” en la que “he intentat buscar una sèrie de pell que simbolitza una mica les flors d’Ucraïna, i és un cercle que representa la vida com si tallessis el tronc d’un arbre i apareguessin els anells que són la forma de la vida”. Cada polsera és única perquè “cada peça té uns colors diferents perquè es tracta de que sigui una obra d’art única i que no hi hagi dues iguals”. Aquesta polsera és exclusiva per aquesta campanya i només es podrà adquirir aquí, “Sí que es podran comprar altres peces de la mateixa col·lecció però no seran com aquestes, ni tindran els mateixos colors ni seran de pell, seran ja altres formats”.

Tot el que es recapti amb la venda d’aquesta polsera anirà a parar a Creu Roja, que és l’entitat que Vázquez ha escollit: “Donaré els beneficis a Creu Roja perquè tinc una vinculació molt estreta amb ells, he col·laborat amb ells en altres ocasions i sempre que m’implico en temes de solidaritat penso en ells perquè sempre estan on se’ls necessita, són una entitat molt propera que sempre estan ajudant tant a nivell internacional com aquí a prop”.

Vázquez es pren molt seriosament aquesta campanya i, en aquest sentit, “al client que adquireix aquesta peça se li envia el resguard que acredita que l’import íntegre pagat per la polsera s’ha donat a la missió de Creu Roja a Ucraïna”.

El dissenyador gavanenc no col·labora amb la qüestió d’Ucraïna només amb les vendes d’aquesta joia. De fet, “tant jo com altres artistes col·laborem també amb altres vendes dels nostres productes, nosaltres sempre col·laborem amb diverses causes humanitàries perquè creiem que a través de l’art podem ajudar i ens podem vincular amb la nostra societat”.

Abraham Vázquez