L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ramon Torra, han visitat avui la promoció finalitzada dels habitatges de protecció oficial que l’AMB, mitjançant l’IMPSOL, com a òrgan de gestió, ha construït al nou barri de Can Ribes. Aquesta promoció constitueix la més important quant a habitatge públic que s’ha impulsat a Gavà en els darrers anys i la primera promoció d’aquest barri.

La promoció, que està ubicada en un entorn privilegiat, tocant al Parc Natural del Garraf i molt a prop del centre urbà, inclou 143 habitatges, tots ells de protecció oficial. També consta de 133 places d’aparcament, 19 trasters i tres locals comercials, un d’ells destinat a supermercat d’alimentació de quasi 3.000m2 i places d’aparcament pròpies.

Raquel Sánchez ha volgut destacar que “d’aquí a uns dies ja veurem com aquest nou barri de Can Ribes comença a estar habitat amb gent que li donarà vida”. L’alcaldessa no ha deixat passar el fet de que “els pisos tenen la màxima qualificació d’eficiència energètica i són d’una qualitat molt elevada”.

Sánchez ha volgut posar de manifest que Gavà “necessita habitatges assequibles, dignes i accessibles pels seus ciutadans, i aquesta és una mostra de que es poden fer promocions públiques de qualitat i de que hi ha una forta demanda”. Per tant, segons l’alcaldessa, “continuarem per aquest camí i creixerem a la nostra ciutat de manera pausada i equilibrada”.

Aquests habitatges es distribueixen en quatre edificis ubicats en l’espai que queda entre la intersecció de l’avinguda de Joan Carles I i l’avinguda del 8 de març. Consta de tres plantes soterrani, planta baixa i quatre o cinc plantes. En concret s’han edificat 101 habitatges de règim general, 36 de preu concertat i 6 de règim especial, així com locals comercials,

Els habitatges tenen diverses tipologies: varien d’una a quatre habitacions i les superfícies estan entre els 50m2 i els 100m2.

Els preus oscil·len entre els 67.500 i els 240.000 euros sense I.V.A, el que dóna una idea de que es tracta d’una oferta adaptada a diferents nivells de renda. Les places d’aparcament costen 16.500 euros, i amb traster surten per 19.000 euros.

Ramon Torra s’ha mostrat molt satisfet de l’acabat dels pisos d’una promoció que “ha tingut una vida molt llarga, ens va enxampar tota la crisi pel mig, problemes financers d’accés a l’habitatge dels que volien ser els propietaris, i fins i tot un canvi de contractista tot just començar les obres”. Torra, però, insisteix en què “al final els pisos són d’una qualitat excepcional, i a més tenen una presència arquitectònica que marca una fita”.

Amb aquesta promoció l’IMPSOL vol donar valor afegit a l’habitatge social per mitjà de la construcció de qualitat i eficient. Així, els pisos tenen acabats de gran qualitat, i compten amb l’etiqueta “B” d’eficiència energètica. La construcció dels edificis s’ha fet amb criteris de sostenibilitat, fent servir sistemes que ajudaran a reduir bona part del consum energètic. Entre aquests sistemes hi ha un alt grau d’aïllament tèrmic i acústic; una ventilació creuada, que ajuda a evitar l’ús d’aparells d’aire condicionat; calderes de condensació; plaques solars; sistema de recollida d’aigua de pluja per al reg de la urbanització interior de la parcel·la; i enjardinament de baix consum d’aigua.

La inversió de l’AMB en aquesta promoció ha estat de 22 milions d’euros. La construcció va començar el mes de setembre del 2014, i han finalitzat aquest mes de setembre. Hi ha previsió que en els propers anys es puguin construir noves promocions d’habitatge protegit en aquest barri.