acaps
ACAPS Gavà-Viladecans a la mostra d'entitats de la Fira d'Espàrrecs

La Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS) torna a engegar el projecte “Vacances en Pau”, que fa possible que durant dos mesos, nens i nenes sahrauís d’entre 10 i 12 anys surtin dels campaments de població refugiada de Tindouf, Algèria, i siguin acollits per famílies catalanes durant l’etapa estival —juliol i agost—.

Amb aquesta iniciativa, es persegueixen diversos objectius; d’una banda, que els petits vegin una altra cultura i allunyar-los de les temperatures superiors a 50 graus amb què conviuen al desert cada dia. D’altra banda, ACAPS també persegueix mantenir viva la relació amb la causa del poble sahrauí que, després de gairebé 50 anys, encara continua esperant el referèndum d’autodeterminació proclamat per l’ONU el 1991. A més, els nens i les nenes reben un reconeixement mèdic complet, poden complementar les mancances nutricionals i gaudeixen d’unes vacances inoblidables, creant vincles familiars que perduraran quan tornin a casa.

Durant el mes de juliol, els infants podran fer tota mena d’activitats al casal d’estiu L’Amistat. Tot i que no és obligatori, ACAPS recomana activament que les famílies acollidores portin als infants a aquest casal, que es fa de 9 a 17 hores. A l’agost, però, no hi ha casal, i les famílies han de tenir en compte que durant aquest mes s’han de fer càrrec de l’infant i que, si se surt de vacances, l’infant no pot abandonar l’estat espanyol.

Per ser família acollidora cal posar-se en contacte amb ACAPS a través del correu gava.viladecans.sahara@gmail.com, els telèfons 652 04 78 96 (Gavà) o 625 17 21 77 (Viladecans), o mitjançant les xarxes socials de l’entitat (ACAPS Gavà-Viladecans a Facebook i X). Altres maneres de col·laborar amb l’associació són fent-se soci o voluntari, fent una donació o difonent l’activitat que duen a terme.